Miercuri, 4 Martie 2020, celebrul grup canadian de irish / celtic punk rock The Mahones poposește în /Form Space Cluj-Napoca, în cadrul turneului care marchează 30 de ani de activitate a trupei. Biletele pentru acest concert pot fi achiziționate în avans de AICI, la prețul de 30 de lei bucata.

The Mahones este un grup canadian situat în câmpul de referință ale unor trupe precum: Dropkick Murphys, The Rumjacks sau Flogging Molly. De la un pub irlandez la un film câștigător al premiului Oscar: The Mahones a parcurs un drum lung în cei 30 de ani de activitate. Prezentat ca pionier al scenei de “irish punk” și recunoscut pe plan internațional drept unul dintre cele mai bune și mai grele outfit-uri de punk, The Mahones s-a format în ziua de St. Patrick a anului 1990. Manifestând o mare apreciere față de punk-ul clasic, Finny McConnell, născut la Dublin (voce, chitară, compozitor) a format trupa pentru a combina dragostea sa față de punk rock cu cultura sa irlandeză. Alături de McConnell, sunt Sean Riot Ryan (chitară bass, voci adiționale), Michael O´Grady (acordeon, voci adiționale) și cel mai nou membru, Nicole Kaiser (acordeon, voci aditionale).

De-a lungul (si de-a latul) carierei, The Mahones a lansat 10 albume de studio, trei compilatii, două albume live și două EP-uri. Printre invitații de pe aceste albume, se numără: Jake Burns (Stiff Little Fingers), Simon Townshend (The Who), Ken Casey si Rick Barton (Drokick Murphys), Dave Baksh (Sum 41), Greg Keelor (Blue Rodeo), Tony Duggins (The Tossers), Johnny Fay si Gord Sinclair (The Tragically Hip), Ian D’Sa (Billy Talent), Mary Margaret O’Hara, Ian Blurton, Damhnait Doyle, Ian Thornley si Tara Slone. Piesa “Paint the Town Red” este cea care însoțesșe scena finală a filmului ”The Fighter”, dublu laureat cu Oscar. De asemenea, piese marca The Mahones au fost folosite drept generice pentru show-urilw TV: Irving Welsh’s Ecstasy, Dog Park, Celtic Pride, ABC’s Castle, Lost Girl și altele.

Grupul a concertat până la debutul acestui turneu în 35 de țări, oferindu-i-se șansa de a împărți scena cu aproape toți artiștii care i-au inspirat. Dacă, la început, desigur că The Mahones s-a activat live prin pub-uri tip irlandez, mai apoi au ajuns să concerteze în săli impresionante, teatre și arene sportive, trupa dovedind, în și prin prestațiile scenice ale sale, un consum de energie absolut impresionant. În anul 2016, The Mahones a lansat un ”best of”, care cuprinde cele mai bune piese din activitatea muzicală de 25 de ani (pe atunci) a trupei, un album care conține și câteva piese noi. În anul 2010, The Mahones a lansat propria casă de discuri, Whiskey Devil Records, ocazie cu care au fost re-lansate primele 5 albume de studio ale trupei, de data aceasta cu distribuție la nivel mondiaI (în Statele Unite ale Americii, distribuția acestor albume a fost asigurată de Sailor’s Grave Records. Cel mai recent album de studio al grupului, intitulat ”Love – Death – Redemption, The Irish Songs and Punk Rock Saved My Life (The Covers)” a fost lansat în toamna anului 2018. Iar în curând va fi lansat cu distribuție la nivel mondial un nou album unplugged marca The Mahones.

Share This