Machine Head a fost întemeiată în Oakland, California în 1991 de către Robb Flynn (voce/chitară) şi Adam Duce (bas). Încă de la primul album, “Burn My Eyes”, formaţia a strâns o baza solidă de fani şi s-a remarcat ca un adevărat stâlp al mişcării groove/thrash metal.

Machine Head-23sept

Trupa este una dintre cele mai iubite din lume şi se trage dintr-o tradiţie bogată, care a dat naştere unor grupuri ca Metallica, Exodus, Slayer, Testament, Pantera sau Exhorder. În total, Machine Head a lansat 8 albume de studio, care au modelat chipul actual al metalului internaţional. Machine Head a fost nominalizată la Premiile Grammy, a câştigat numeroase trofee precum “Best Hard Rock Hero”, “Best Live Band”, “Best Inspiration”, “Kerrang Hall of Fame Award”, şi multe altele. Anul acesta, Machine Head a fost nominalizată la Metal Hammer Golden Gods Awards, la categoria “Best International Band”.

De asemenea, grupul american a obţinut laudele criticii de specialitate, care nu s-a sfiit să-şi facă părerea cunoscută:

“Această formaţie este una dintre cele mai pure, mai rafinate şi mai puternice exponente ale heavy-metalului modern.” (Don Kaye – Blabbermouth)

“Cine spune că nu va mai există o altă Metallica sau o altă Pantera, nu a ascultat Machine Head. Tot ce vreţi să ştiţi despre metal – la cel mai înalt nivel – găsiţi la aceşti americani arşi de soarele californian.” (Metal Hammer)

“Nu există cuvinte care să descrie ceea ce face Machine Head pe scenă. În mod clar, anii 90 au dat metalului una dintre cele mai de preţ formaţii din toate timpurile.” (Kerrang)

De ce să nu ratați concertul?

 1. Pentru că, deşi albumul de debut a apărut abia în 1991, Rob Flynn este parte a scenei thrash încă din anii 1980, când a cântat cu Forbidden, apoi cu Vio-Lence.
 2. Pentru că este în cea mai bună formă de la înfiinţare, ultimele trei albume, “The Blackening”, “Unto the Locust” şi “Bloodstone and Diamonds” fiind de departe cele mai solide din istoria trupei.
 3. Pentru că a compus încă de la început piese clasice ale repertoriului metal, precum “Davidian” şi “Old”.
 4. Pentru că se înscrie în marea tradiţie a trupelor metal din anii 1990 (Metallica, Slayer, Sepultura, Pantera) şi este deocamdată ultima reprezentanta importantă a acesteia.
 5. Pentru că şi-a dovedit forţa devastatoare în concert pe recentul “Machine Fucking Head Live”.
 6. Pentru că la prima apariţie în România a impresionat pe toată lumea.
 7. Pentru că nu a cântat niciodată un setlist întreg în România.
 8. Pentru că reuşeşte să îmbine agresivitatea thrash cu sensibilitatea rock-ului clasic.
 9. Pentru că nu-şi arată vârsta.
 10. Pentru că “Bloodstone and Diamonds” a obţinut cea mai bună clasare în topul Billboard din istoria trupei.

Ne mai despart doar câteva zile de concertul special “An Evening With Machine Head” de la Bucureşti, Arenele Romane, din dată de 23 septembrie 2015.

Mai jos puteţi citi despre programul şi regulile de acces ale evenimentului.

Program:

 • Meet and greet: 19:00 (pentru posesorii pachetelor speciale, achiziţionate de pe site-ul oficial Machine Head)
 • Acces: 20:00
 • Machine Head: 21:00

Reguli de acces:

 • Accesul la concert se face pe bază de bilet.
 • Biletul îşi pierde valabilitate după ce cumpărătorul/spectatorul părăseşte locaţia evenimentului.
 • Este interzis accesul cu aparate foto profesionale (cele care au obiectiv detaşabil).
 • Este interzis accesul cu aparate video de filmat.
 • Este interzis accesul cu aparate de inregistat audio.
 • Cortul de la Arenele Romane NU este instalat aşa că va rugăm că în caz de ploaie să utilizaţi pelerinele. Este interzis accesul cu umbrele.
 • Este interzis accesul cu orice fel de sticle, recipiente şi mâncare. În incinta Arenelor Române vor exista puncte în care cei interesaţi pot achiziţiona mâncare.
 • Nerespectarea regulamentului sau folosirea biletului în alte scopuri decât cele prevăzute poate aduce cu sine anularea biletului şi poate interzice accesul deţinătorului biletului la eveniment.
 • Persoanele sub 16 ani au acces la concert doar însoţiţi de un adult, iar acesta va răspunde de minor.

Băuturile vor putea fi achiziţionate pe bază de jetoane, ce vor fi procurate de la standurile speciale din incinta Arenelor Romane. Un jeton va costa 3 lei. Toate băuturile vor fi comercializate în pahare de plastic, la cererea managementului formaţiei.

Alimentele şi jetoanele se vor achiziţiona prin plata în cash. De asemenea, la locaţie nu se vor putea folosi cardurile.

Share This