2016 e un an special pentru Negură Bunget, cu câteva aniversări ce se vor împlini. Am vrea să profităm de acest moment, pentru a arunca o privire în trecut şi a împărtăşi cu voi câteva gânduri, înainte de a vedea ce avem pregătit pentru viitor. Cu siguranţă Negură Bunget nu ar fi însemnat nimic fără voi, cei care ne-aţi ajutat şi susţinut de-a lungul timpului. Vrem să vă mulţumim pentru asta, şi să vă asigurăm că implicarea şi dedicaţia noastră faţă de Negură Bunget e mai puternică ca niciodată.

NB-5ian

Pentru început, în 2016 sărbătorim 20 de ani de existenţă Negură Bunget (chiar 21 dacă socotim şi anul în care am activat sub denumirea Wiccan Rede). 2016 marchează de asemenea şi 10 ani de la lansarea albumului “OM”, un album care ne-a schimbat fără îndoială destinul pentru totdeauna. Alături de aceste două celebrări vom lansa în 2016 şi un album nou, ceea ce face să fie o aniversare triplă! Cum totdeauna am apreciat elemente diferite care se unesc pentru a crea un concept mai amplu, putem să va anunţăm că avem deja în lucru un plan complex şi generos pentru anul ce începe.

Componenţa actuală Negură Bunget, alcătuită din Gabriel Mafa/Negru la tobe, Tibor Kati la voce şi chitară, Adrian Neagoe/Oq la chitară şi voce, Petre Ionuţescu la instrumente tradiţionale şi Ovidiu Corodan la bas şi voce, e cu siguranţă una din cele mai puternice pe care le-am avut vreodată. În cei trei ani de când suntem împreună am susţinut peste 250 de concerte în intreagă lume şi am început cel mai ambiţios proiect din istoria formaţiei – Trilogia transilvană. În 2016 vom finaliza şi lansa ce-a de-a două parte a aceste trilogii.

Înainte de asta însă, o serie de re-editări sunt pe cale de a se întâmpla. Aural Music va lansa o ediţie specială a albumului “OM”, în format digipak, cu câteva elemente complet noi, în timp ce Blood Music va lansa o nouă ediţie “OM” de vinil. Prophecy Production va lansa de asemenea câteva ediţii limitate de vinil cu albumele noastre vechi (dintre care unele pentru prima dată pe vinil), alături de o ediţie limitată de colecţie, ce va cuprinde o mulţime de surprize.

Pe lângă toate aceste materiale vom prezenta o mulţime de elemente adiţionale pentru a celebra istoria formaţiei: creaţii viziuale şi grafice, materiale promoţionale noi, materiale audio şi video de arhivă, precum şi o mulţime de alte surprize.

Partea a două a lui 2016 va fi cu siguranţă o periodata specială pentru noi. Lucrăm deja la o serie de evenimente deosebite, menite a celebra această aniversare triplă, în care vom prezenta un set-list special, ce va conţine piese mai vechi, cântate arereori live, dar şi piese noi pe care le vom prezenta în premieră.

Am dori de asemenea să consemnăm că ne aflăm într-un punct cheie al evoluţiei noastre ca formaţie, în care trecutul, prezentul şi viitorul se influenţează recirpoc, formând un arc în timp. Oricine greşeşte din când în când, şi cu siguranţă că am făcut şi noi multe greşeli în cei 20 de ani de activitate ca formaţie. Am dori să profităm de acesta oportunitate şi de a cere scuze pentru greşelile pe care le-am făcut, fie ele cu sau fără voie. Dacă putem repara în vreun fel greşeli din trecut, suntem pregătiţi oricând. De asemenea, dacă cineva ne-a tratat pe noi într-un mod pe care nu îl meritam, se poate considera scuzat. Suntem aici să începem ceva nou, trecutul e trecut, ce-a fost a fost…

Share This