Elvețienii de la ZATOKREV vin în România vineri, pe 20 octombrie, în clubul Underworld. Îi sprijină Flesh Rodeo și Ropeburn.

ZATOKREV s-a înființat în aprilie 2002 la Basel. Deși primul album (înregistrat în sala lor de repetiții) era menit să fie doar un demo, trupa a primit imediat o mulțime de propuneri din partea caselor de discuri și, în cele din urmă, au lansat înregistrat și lansat albumul în 2004/2005 la Codebreaker, Earache and Division Records.

Următorul album, “Bury The Ashes”, a fost lansat prin Firebox Records/Finland în 2007, în timp ce al treilea, “The Bat, The Wheel And The Long Road To Nowhere” a fost lansat internațional în 2012 de casa de discuri-cult britanică Candlelight Records. Zatokrev au concertat pe nenumărate scene, la nenumărate festivaluri în întreaga Europă.

Numeroasele schimbări de componență din acea perioadă nu au afectat creativitatea trupei. Cu rădăcini în Sludge/Heavy-Background, trupa este acum mai deschisă către experimente și nu ezită să meargă în zone ca Doom, Death și Black-Metal, dar și Psychedelic Rock. Așa că nu e o cincidență că versurile și chiar artwork-urile au inclinat către teme mai mult metaforice.

2014 a adus înregistrarea noului album, “Silk Spiders Underwater…”, la cunoscutul Rec Studio din Geneva, cu Serge Morattel, mixajul și masteringul fiind realizat de Raphaël Bovey (la fel ca la albumele precedente). Cele 65 de minute de material prezintă o combinație foarte densă de compoziție, variații de dinamică și aranjamete. Primul din cele două albume conceptuale “Silk Spiders Underwater…”, a fost lansat în 2015 prin Candlelight Records.

ZATOKREV 
https://www.facebook.com/ZATOKREV/
https://www.youtube.com/zatokrev
https://zatokrev.bandcamp.com/
http://www.zatokrev.com/
https://twitter.com/zatokrev

Flesh Rodeo
Ropeburn
Share This