12 Ianuarie trebuia să fie despre Dorian, despre un prieten care avea nevoie de ajutorul nostru şi al vostru. 12 Ianuarie trebuia să fie despre un om curajos, care se înfrunta cu o formă rară şi agresivă de cancer.

Dar, iată că drumul lui Dorian s-a sfărşit, şi ne-a părăsit mai devreme decât era firesc. O moarte care nu trebuia să se întâmple, şi un destin frânt. Totuşi, Quantic va găzdui acest eveniment, in memoriam Dorian Aldea. Banii care se vor strânge vor ajunge la bunica lui Dorian, singura persoană care a avut grijă de Dorian şi care a stat lângă el până în ultima clipă.

Pe scena Q vor urca: Aeon Blank, Machiavellian God, Etheric, Blame Hofmann, Deathrattle, Mihai Barbu Project, Further Vortex

Further Vortex – Progressive death metal din București. Formația a luat ființă în toamna anului 2016, bazele fiind puse de frații Nicu Bușcă şi Andrei Bușcă, la tobe, respectiv chitară și Ionuț Rapaila ca vocal. După multiple schimbări de componență, au intrat în peisaj Marius Ionescu <Dex> la bass și Marius Lepădatu la chitară. Impreună, grupul își propune să aducă în scena de metal românească un repertoriu diversificat, bazat pe aranjamente intrigante inspirate din trupe precum Dream Theater, Opeth, Gojira, Megadeth și nu numai . Stilul trupei se remarcă prin structuri complexe, riffuri brutal melodice, tobe pline de groove și growluri obsedante

Mihai Barbu Project s-a format la iniţiativa vocalistului şi chitaristului Mihai Barbu, şi îşi propune să popularizeze progressive/atmospheric metal-ul, atât în România, cât şi în străinătate, având o abordare neconvenţională.

Trupa bucureșteană de Heavy/Thrash Metal Deathrattle reprezintă exemplul vivid care demonstrează că ambiția, talentul și pasiunea uriașă de a cânta sunt motive recurente ale underground-ului metal autohton. Prin împletirea influențelor de old-school thrash metal cu un sunet propriu, Theodor Arcalean(chitară ritm/lead și voce principală), Cristian Tudor(chitară bass și voce secundară), Vlad Spălătelu(chitară ritm/lead) și Nicolas Rădoi(tobe) își concentrează viziunea despre lume și societate în piese precum ‘God of Lies’ sau ‘Power Corrupts’. Cu mai mult de trei ani de activitate în scena underground-ului, Deathrattle a împărțit scena cu trupe de calibru din spațiul românesc precum Bucovina, 9.7 Richter, Breathelast sau Kistvaen, dar și cum nume importante din nișa thrash metal-ului cum ar fi Chronosphere, Destroyer 666, Agressor, Violentor sau Alitor. Având un material discografic intitulat ‘Minutes Before Death’ și un altul secund în proces de finalizare, Deathrattle concretizează spiritul energic, precizia și o pasiune nemărginită pentru muzică.

Blame Hofmann recrează magia trupei americane de progressive metal TOOL. Grupul defineşte pasiunea pentru muzica unei formaţii care a revoluţionat ideea de metal progresiv şi care în continuare influenţează sute de formaţii din toată lumea.

Etheric este o trupă care s-a format în vara lui 2016 şi care abordează ca stil melodic metal cu influenţe de progressive metal. Primul single, “Losing Control”, a apărut pe data de 19 Septembrie 2016 şi a fost lansat pe canalul de youtube al trupei, şi pe pagina de Facebook. Primele concerte au avut loc în toamna anului 2016. În 2017, Etheric a continuat cu concertele şi a început lucrul la primul album, care se va lansa în cursul anului 2018.

Machiavellian God este rezultatul întâlnirii a 5 minţi pe cât de diferite, pe atât de asemănătoare, atat din punctul de vedere al orientării muzicale, cat şi al personalităţii fiecărui membru. Conceptul abordat prezintă călătoria omului care aspiră la atingerea stadiului de divinitate prin acumularea de cunoaştere. Influenţată de trupe precum Insomnium, Be’Lakor, Fractal Gates, Countless Skies etc, formaţia aduce pe scena underground un death metal melodic şi progresiv, remarcându-se atât prin pasaje tehnice cât şi epice

AEON BLANK este o formaţie de rock alternativ cu influenţe metal, dark wave sau gothic. O trupã cu o abordare plinã de maturitate şi seriozitate, Aeon Blank s-a fãcut rapid remarcatã pe scena marilor festivaluri din România anului 2012, câştigând şi titlul de Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead. Primul album al trupei, “Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conţine, cinci au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla. În decembrie 2014 trupa lanseazã al doilea album, intitulat “Dark Waters“ şi semneazã cu UNIVERSAL MUSIC ROMÂNIA. Albumul se bucurã de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului. Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timisoara, alãturi de nume ca Myrath si Tiarra iar pe 4 august câştigã premiul 3 la Posada. “Dark Waters”, piesa care dã şi titlul albumului, este lansatã ca single pe 24 Octombrie 2015, beneficiind şi de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO în cadrul Metalhead Awards. Anul 2016 începe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa sustinând deja o serie de concerte atât în Bucuresti cât si în ţarã, iar pe 5 mai, împlinind 5 ani de activitate, le multumeste fanilor printr-un concert aniversar în Club Fabrica, alãturi de o serie de invitati printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Sandu Stefan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot în acest an, trupa concerteazã în cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) şi Shine Festival (Bucuresti). În 2018, trupa urmeazã sã lanseze un al treilea material discografic, care se va numi DYSTOPIA, album ce anunţã importante schimbãri în stilul abordat de Aeon Blank.

Accesul la eveniment se face pe bază de donaţie. Donaţia minimă este de 30 de lei. Dacă doriţi să donaţi mai mult, puteţi dona în contul IBAN: RO75RNCB0131007991000066 Nume: Dorina Aldea Moneda: RON Banca: BCR.

Link eveniment: http://bit.ly/2m8E5Zw

Share This