Bosses Hang Collective a fost fondat în anul 2018 de către Raul Starcz, cu scopul de a crea muzică experimentală puternic influențată de genuri extreme, inovatoare și experimentale de muzică, artă, cinematografie, filosofie, literatură și teorie critică. Deși Bosses Hang este un proiect în principal solo, el funcționează ca un colectiv deschis oricui, scopul fiind de a realiza noi experiențe perceptuale cu artiști și oameni din întreaga lume și din orice fel de medii, atât live cât și pe înregistrări, și de a le sublinia pe cele deja existente, care nu sunt restricționate de parcelarea și alienarea lumii în care trăim.

Arta și muzica experimentală reprezintă mijloace de emancipare și de viață autentică și nu trebuie să fie obiecte comerciale consumate orbește, care întăresc inegalitatea, nedreptatea și ierarhiile deja existente în societatea contemporană, astfel că Bosses Hang își propune să realizeze forme anti-dominante, anti-fasciste și anti-opresive, dar în același timp și anti-elitiste, deoarece orice tip de artă ar trebui să poată fi făcută de către oricine și este pentru oricine.

Astfel, orice tip de fascism, sexism, homofobie, rasism, misoginie, sclavie, asuprire sau discriminare nu vor fi tolerate în cadrul proiectului și colborarilor, iar toți cei care sunt de acord cu aceste principii sunt bineveniți în cardul colectivului.

Primul album Bosses Hang, Five Meditations On Melancholy a fost lansat independent pe 6 Aprilie, fiind realizat în colaborare cu artistul japonez Hiroshi Hasegawa (ex.-C.C.C.C., Astro). Acest album a pornit de la principiile de mai sus și de la admirația pentru scena japoneză de noise și modul ei de a funcționa, o scenă în care Hiroshi Hasegawa este deja veteran, activând în diferite proiecte încă din prima jumătate a anilor `90.

Albumul nu are un început și o destinație, el este mereu la mijloc, mereu în mișcare, fiind pe jumătate compus și pe jumătate improvizat liber. Five Meditations On Melancholy vorbește despre sine, timp și societatea contemporană, dar în același timp reprezintă o călătorie trasată de ascultător în timpul ascultării, fără a impune un anume drum. Bosses Hang reprezintă o călătorie și nu o destinație.

Albumul conține cinci melodii și a fost în întregime compus de Raul Starcz în ceea ce privește tobele, chitara și bassul, și de Hiroshi Hasegawa pe partea de noise. La înregistrări a contribuit și Răzvan Maxim (ex.-Invader), mixul și masterul au fost realizate de către Marius Costache de la Studio 148, artworkul de către Alexandru Das, iar logoul Bosses Hang de Luciana Nedelea.

Albumul poate fi ascultat pe Bandcamp și Youtube, urmând să apară și pe casetă, într-o ediție limitată de 50 de bucăți, în săptămânile care urmează.

Album links:
http://bosseshangcollective.bandcamp.com/album/five-meditations-on-melancholy
https://www.youtube.com/watch?v=edW5GOx66IE&t=1891s

Activitatea Bosses Hang Collective poate fi urmărită pe:
https://bosseshangcollective.bandcamp.com
https://www.facebook.com/pg/bosseshangcollective

Share This