Luni, 9 Martie 2020, Deez Nuts va concerta pentru prima dată în Cluj-Napoca. În deschiderea concertului, vor presta localnicii deja binecunoscuți de la For The Wicked. Pentru acest concert, care va fi singurul pe care australienii îl vor întreprinde în România în cadrul acestui turneu, bilete în avans pot fi achiziționate de AICI, la prețul de 40 de lei bucata. Bilete, de asemenea, se găsesc în avans în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. Online puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Totul despre Deez Nuts și fondatorul acestei trupe, JJ Peters, poate fi aproape simplificat la aceste patru idei. Cel de-al treilea album al grupului, intitulat „‘Bout It”, este fără indoială cel mai bun album al carierei lor. Piesa “Live Your Life” doar reiterează faptul că hater-ii par să lipsească, dar asta face, de fapt, ca adevăratul fan Deez Nuts să îi iubească mai mult cu fiecare piesă pe care australienii o produc. Ideea este că Deez Nuts face lucrurile în felul său și că trupa nu dă doi bani dacă nu sunteți de acord cu asta. Deez Nuts a ajuns, în sfârșit, la stabilitatea de componență mult dorită, lui JJ Peters alăturându-i-se australianul Jon Green la chitară bass și americanii MatRealbadRogers și Alex Salinger (ambii din New York) la chitară, respectiv tobe. În această formulă, trupa prestează de mai bine de doi ani, ceea ce pentru Deez Nuts este o performanță.

Povestea Deez Nuts nu este secretă pentru nimeni care este în cunoștință de cauză, dar este o lecție de istorie care merită retrăită si rescrisă acum, la șapte ani de la formarea grupului. În 2005, trupa I Killed The Prom Queen s-a despărțit, iar membrul fondator JJ Peters a decis să facă ceva nou pentru a-și omorî timpul. El a scris și înregistrat fiecare instrument pentru câteva piese. La vremea respectivă, a fost un proiect distractiv unic, prin care JJ Peters si-a exprimat gândurile si ideile. Însă, versurile atrăgătoare și grozavele riff-uri de hardcore New York – style s-au dovedit a fi sau a deveni un avantaj pe care nimeni nu îl aștepta, iar versurile despre sex, frăție și băutură au ajuns aproape instant pe buzele fanilor genului. Nu după mult timp, când JJ Peters a lansat aceste piese pe EP-ul „Rep Your Hood” și s-a prezentat pe coperta acestuia consumând lichior printre o mulțime de femei, proiectul polarizant Deez Nuts a primit cu adevărat suflu. JJ Peters a alcătuit o trupă improvizată, plină de prieteni din alte grupuri și s-a pus pe drum, ceea ce a fost o distracție devenind rapid un act de turneu prin intreaga lume. Diferiți membri au venit și au plecat cu aceeași viteză din trupă, în timp ce JJ a lansat două albume (2008: „Stay True” și 2010: „This One’s For You”). Fiecare album a continuat să funcționeze aceeași temă – extinzându-se pe gândurile sale lirice, lăsând muzica și cuvintele să vorbească și să se asigure că, oricine se simțea la fel ca el, avea căderea să urle în timp ce au trecut prin viața lor. Turneele pretutindeni în lume au devenit la ordinea zilei, alături de cele mai populare trupe de hardcore. Ce altă dovadă mai bună referitoare la popularitatea trupei am putea găsi, în afara miilor de tatuaje făcute de fani cu simbolurile Deez Nuts? În forma sa actuală, Deez Nuts este exact ceea ce a fost dintotdeauna: versuri sincere, simple și atrăgătoare prin originalitatea capacității lor neobișnuite de a atrage atenția. La fel și muzica trupei. “ ‘Bout It” este, probabil, cel mai energic album de până acum al trupei, pe care JJ Peters a invitat nume sonore, cum ar fi membrii trupelor: Architects, Madball, Suicide Silence și Hatebreed. De la melodii mai catchy, precum single-urile deja lansate „Band Of Brothers” și „Shot After Shot”, până la imnuri inspirate de o viață în care să-ți trăiești propriile vise („Keep On”) si mai sus amintita „Live Your Life” – totul alcătuiește un album care urmează să fie una dintre cele mai tari înregistrări hardcore din epoca modernă.

Share This