Trupa GOD-The Barbarian Horde are plăcerea de a prezenta oficial coperta viitorului album, intitulat sugestiv, “Sufletul Neamului”.

Ieşenii vorbesc despre viitorul album: “Tema principală a albumului este legătura specială dintre om şi natură, cu tot ceea ce reprezintă ea: pădurea şi fauna. Spiritualitatea marţială a războinicilor geto-daci este vizibilă în cultura lor, făcând trimitere la animale de pradă precum ursul, lupul, vulturul şi devoalează credinţă acestora că pot absorbi ferocitatea, agerimea sau iuţeala acestora, astfel putându-se identifica cu animalul. Această simbioză culturală a intrat atât de profund în mentalitatea lor, încât tot neamul şi-a luat numele de daci, care în limba lor însemna lupi.

God-Sufletul-Neamului-CD

O altă dimensiune spirituală a poporului lupilor este relaţia specială cu munţii şi pădurile lor nesfârşite. Dacii trăiau nedezlipiţi de munţii lor, apăraţi de pădurile a căror întunecimi speriaseră legiunile Romei. De aici coborau iarna, învesmântaţi în blănuri, cu stindardul lor cu cap de lup şi trup de şarpe, hăulind strigăte de luptă. “Codrul frate cu romanul“(zicala veche a poporului nostru) reprezintă una dintre acele legături puternice care au existat de-a lungul istoriei noastre zbuciumate, acesta fiindu-i refugiu şi casă, în faţa celor care au atentat la fiinţă şi libertatea sa!

Mulţumiri speciale lui Cătălin Drăghici, pentru realizarea picturii şi lui Tiron Costin, pentru prelucrarea imaginii”.

Share This