Peste o lunã ne vedem cu toţii în incinta celui mai prietenos club din capitalã pentru o searã progresivã modernã alãturi de Phi (Austria), Mindcage Escape şi Axial Lead.

Pe 28 august, Question Mark gãzduieşte un concert organizat de ProgSphere în colaborare cu Jurnal Rock aşa cum v-aţi aştepta sã fie: progressive şi captivant.

PHI-28augAustriecii de la Phi sunt în plin turneu iar împreunã cu Axial Lead şi Mindcage Escape pun la cale un live memorabil plin de “complicaţii” muzicale şi sonoritãţi demne de alinat auzul.

Combinând într-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor în peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phi garantează o călătorie în lumea experimentelor greu de uitat. Până în prezent trupa are la activ patru materiale discografice: “For the love of ghosts”, “The deflowering of reality”, “Years of breathing” şi “Now the waves of sound remain”, iar pe perioada verii este pornitã într-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.

Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de cãtre ascultãtori.

Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în Bucureşti şi este adepta sonorităţilor progressive metal, cu influenţe din diverse alte genuri, formaţia descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorinţa de a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, “Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani şi de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliazã genuri de metal felurite printr-o singurã constantã: progressive-ul. 

  • Open doors: 20:30
  • Ora de incepere a concertelor: 21:30

Support trupe: 15 RON (biletele pot fi achiziţionate online de pe http://eventbook.ro/event/concert-phi-austria-question-mark, din librãriile Kyralina şi Anthony Frost sau din club, inclusiv în ziua evenimentului).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/706889856100214/

Programul complet va fi anunţat în curând.

Share This