byron-rome-aprVineri, 8 aprilie, la Hard Rock Cafe Bucureşti (sos. Kiseleff nr. 32, Parc Herăstrău), debutează mini-turneul double-bill Acoustic Melange Tour unde byron îi vor avea ca invitaţi pe luxemburghezii de la Rome (dark acoustic pop/folk). Turneul va continua pe 9 aprilie la Iaşi, în Underground Pub, iar apoi pe 10 aprilie la Bacău, în Valhalla Pub.

Cei de la byron vor concerta unplugged (mai puţin la Iaşi, unde va avea loc un mult-aşteptat concert electric), în timp ce invitaţii de la Rome vor veni într-o formulă inedită de duo acustic.

Iniţiat în 2005 şi având o bogată activitate concertistică şi discografică, Rome este proiectul artistului luxemburghez Jerome Reuter. Un călător devotat, el urmează o lungă tradiţie de chitarişti singuratici, proscrişi într-o permanentă deplasare, dedicaţi unei vieţi în afara normelor. Brel, Cash, Van Zandt, Waits, Cohen, Cave – astfel de arhitecţi ai melancoliei şi-au pus amprenta pe expresia artistică a lui Jerome Reuter. Muzica sa uneşte folclorul american şi european cu chanson-ul franţuzesc şi amarul angoasant al post-punk-ului englezesc, totul gravitând în jurul vocii sale adânci, distinctive, o voce despre care ai vrea să crezi că înţelege totul despre scopul şi natură adevărată a oamenilor.

byron vin după lansarea noului album “Eternal Return”. Înregistrat la Dublin în High Resolution, mixat de către Dan Georgescu şi masterizat apoi la Londra la studiourile Abbey Road, discul este cea mai viscerală şi mai completă opera de până acum a trupei. În plus, două din cele trei concerte din turneu vor fi acustice, prilej pentru byron de a-şi reinterpreta propriile piese într-o nouă cheie instrumentală, punându-le într-o nouă lumină. Pe lângă piese de pe cel mai nou album, trupa va veni şi cu piese mai vechi, de pe primele albume, iar băieţii promit chiar câteva surprize plăcute.

Urmăriţi-i aşadar pe byron şi Rome în seria de duble concerte Acoustic Melange Tour! Vineri, 8 aprilie, la Hard Rock Cafe în Bucureşti, sâmbătă, 9 aprilie, la Iaşi în Underground Pub, şi duminică, 10 aprilie, la Bacău în Valhalla Pub. Pentru concertul de la Bucureşti biletele se găsesc deja în reţeaua www.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agenţiile Perfect Tour, automatele Zebră Pay).

Share This