ŠVEJK ÎN CONCERT
spectacol-concert de: Ada Milea
Teatrul Național Cluj-Napoca
Data premierei: joi, 21 decembrie 2017

“După <Sânziana și Pepelea> (regia: Alexandru Dabija), <Ubu Zdup> (regia: Tompa Gabor) și <Jocurile DaDa> (regia: Vava Ștefănescu), mă aflu, cu <Svejk în concert>, la cea de-a treia colaborare muzicală cu Ada Milea și la ce-a de-a patra cu Teatrul Național Cluj. Când am lucrat prima dată cu Ada, nu am înțeles exact ce vroia să spună atunci când îmi zicea că ea nu e muzician. Între timp m-am prins: Ada nu poate fi muzician, pentru că Ada n-are nici un respect pentru muzică, o ia, o întinde, o îndoaie, o lăbărțează sau – dimpotrivă – o înghesuie printre versuri, rime, jocuri de cuvinte sau jocuri, pur și simplu; o aleargă pe la etaj, o fugărește sub scenă, o urcă în lojă și apoi o dă de capul cetățeanului spectator, laolaltă cu mult mult umor, ironie și sarcasm. Așa că eu am să lucrez cu Ada de câte ori mi se va ivi ocazia. La fel, și cu actorii Teatrului Național Cluj, artiști care muncesc enorm și cărora le mulțumesc pentru prietenie și pentru ce am învățat de la ei. Mi-am dorit mereu să contribui la acest gen de spectacol, de act artistic. “Svejk” vine să ne amintească de absurditatea războiului, de nevoia de a râde, chiar și în tranșee, de grotescul discursului patriotard și de umorul ca armă împotriva uitării…” – Mihnea Blidariu (cantautor, chitară, trompetă, Luna Amară)

ŠVEJK ÎN CONCERT
după PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek
traducere de Jean Grosu

Criticii consideră că romanul satiric semnat de Jaroslav Hašek (lansat în trei volume, între 1921-23) este prima mare operă anti-război.

spectacol-concert de: Ada Milea
scenografia: Cristian Rusu
asistent muzical: Anca Hanu
maestru de lumini: Jenel Moldovan

Data premierei: joi, 21 decembrie 2017
Teatrul Național Cluj-Napoca
https://www.facebook.com/events/132762247433354/

LUNA AMARĂ
Program. Ianuarie 2018

VINERI 5 IANUARIE
BUCUREȘTI. Berăria H: Rock de dat cu capul: LUNA AMARĂ Cap de afiș, alături de: Trooper, Implant pentru refuz, Ura de după ușă, Salmastra
https://www.facebook.com/events/371074820005309/

VINERI 12 IANUARIE
ORADEA. Moszkva Kavezo

VINERI 19 IANUARIE
PITEȘTI. Urban Home

SÂMBĂTĂ 20 IANUARIE
CRAIOVA. Cult Club

JOI 8 FEBRUARIE
BUCUREȘTI. Control “BT Live”

VINERI 9 FEBRUARIE
RÂMNICU VÂLCEA. Aby Stage Bar

Share This