În data de 21 Noiembrie 2019, Hardward Pub din Cluj-Napoca va fi gazda concertului a două trupe maghiare: Agregator (melodic death metal) și Vesztegzar (thrash metal). Mai multe detalii despre acest concert vor fi făcute publice în perioada următoare pe pagina de Facebook a evenimentului. O zi mai târziu, cele două trupe vor concerta in Fészek Blues & Rock Music Pub din Odorheiu Secuiesc (prețul unui bilet pentru acest concert va fi 15 lei, acestea fiind disponibile doar în seara concertului, la intrare), iar în data de 23 Noiembrie 2019, cele două trupe (alături de localnicii de la Treasondom) vor concerta în Jazz & Blues Club Piano din Târgu Mureș (pentru acest concert, bilețele vor costa 20 de lei și, de asemenea, acestea vor fi disponibile doar în seara concertului, la intrare).

Agregator este un grup de “metal scandinav” care a luat ființă în anul 1997 în orașul Tatabánya din Ungaria, a cărui influențe majore s-ar rezumă la nume de calibru precum: Cemetary, Tiamat, Paradise Lost, Sentenced sau Dark Tranquillity și care este alcătuită la ora actuală din: Mikus Tamás – voce, Csóra Miklós – chitară și voce, Katona Rajmund – chitară, Loderer László – chitară bass și voce și Racs Attila – tobe. Pe fundal muzical death metal, Agregator se distinge prin versuri autodistructive, chiar decadente, referitoare la căutările și luptele cotidiene ale omului pus între alfa și omega. Până în prezent, Agregator a lansat 5 albume de studio, 4 demo tape-uri, 2 EP-uri și un single.

Vesztegzar este o trupă de thrash metal născută în anul 2005 în orașul maghiar Komárom și care la ora actuală este formată din: Hökkön Attila – voce, Dankó Balázs János – chitară, Fodor Ákos – chitară, Akács Gergely – chitară bass și Monostori Ádám – tobe. Inițial, trupă s-a numit Spit și a interpretat cover-uri de la Sepultura și de la celebra trupă maghiară de thrash metal Moby Dick. Sub acest nume inițial, trupa și-a încetat activitatea în anul 2007, an care coincide cu apariția titulaturii Vesztegzar. La sfârșitul lunii Octombrie 2010, Vesztegzar a susținut primul concert în afara țării, mai exact în Liége (Belgia). Vesztegzar a lansat până în acest moment 2 albume de studio, și 3 demo-uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This