Grupul bucureştean de Thrash Black Metal Akral Necrosis anunţă lansarea noului lor album pentru această Toamnă. “Underlight” va apărea pe 14 Octombrie via Loud Rage Music în format CD şi digital.

Alăturarea contrastantă a celor două cuvinte este potrivită şi necesară pentru a încorpora multiple semnificaţii, evocate de conţinutul liric al materialului. Spre deosebire de primul LP al grupului, “Pandemic Dominion”, construit în jurul unei linii narative, al doilea album renunţă la coerenţa epică, dar păstrează un ax conceptual bine conturat, încadrat de un sound mai violent şi totodată mai elaborat decât cel de pe LP-ul anterior.

“Underlight” va conţine 9 piese ce gravitează în jurul unui concept sumbru: moartea, celălalt dar al naşterii, singura certitudine absolută, concretă şi inefabilă, la antipodul unei existenţe inextricabile.

Înregistrările au avut loc la Studio148 sub supravegherea lui Marius Costache, cel care s-a ocupat şi de mixaj şi masterizare.

akral-underlight

Lansarea din octombrie a noului album Akral Necrosis marchează o nouă colaborare de succes cu Costin Chioreanu, Twilight13Media. Întregul artwork al albumului a fost creat de către artistul român, acesta reuşind să capteze perfect esenţa materialului.

“Se întâmplă din nou! Costin Chioreanu ne-a uluit încă o dată. Anunţăm plini de entuziasm o nouă colaborare cu cel pe care factualul îl recomandă ca cel mai important exponent al metal-ului autohton în ultimii ani. Lucrarea creată pentru coperta noului album Akral Necrosis, “Underlight”, poartă semnătura lui şi, mai spectaculos, degajă geniul sau contemplativ, incoruptibil.

Suntem uimiţi de acuitatea cu care Costin a decantat elementele cardinale ale noului nostru material pentru a le recompune în cheie proprie. Formidabila creaţie simbolică a unei teze a morţii, acceptate ca portal între individualitatea concretă şi unitarul primordial, ne-am grăbit să o împărtăşim cu restul lumii. Are substanţă şi forţă pentru fiecare şi pentru toţi. Este a zecea piesă a unui album în nouă “stări”. “

Contacte:

Akral Necrosis FaceBook – https://www.facebook.com/akralnecrosis/
Loud Rage Music Website – http://loudragemusic.com/
Loud Rage Music Bandcamp – https://loudragemusic.bandcamp.com/

Share This