Alexandru Andries este, fara discutie, cel mai creativ artist al ultimilor 35 de ani, lansand peste 80 de materiale discografice si sustinand peste 3000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generatii si mentor al urmatoarelor generatii, Alexandru Andries este un artist unic, iar intalnirile cu el devin evenimente de neuitat. Turneul „Andries – Iese la pensie” a trecut deja prin sapte orase. Ultimul eveniment va avea loc in data de 13 octombrie la Sala Radio din Bucuresti. 13octombrie este o zi aleasa nu intamplator pentru acest moment. Este fix ziua in care Alexandru Andries sarbatoreste implinirea varstei de 65 de ani! Prin urmare, cu mic cu mare, cei prezenti la concert vor avea ocazia sa ii ureze in direct „la multi ani!” marelui artist.

– Usile se vor deschide pentru public la ora 19.00
– Concertul va incepe la ora 20.00

Este interzis accesul cu:
– sticle;
– mancare sau bauturi de orice fel;
– artificii, arme, obiecte periculoase;
– obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
– aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
– aparate de inregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
Organizatorii nu vor stoca si nu vor pazi obiectele prezentate in lista de mai sus pe durata evenimentului!
– Accesul in spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata concertului.

Intrebat ce inseamna mai exact „pensionare” pentru Alexandru Andries, muzicianul a spus:

„Si pentru mine pensionarea inseamna acelasi lucru ca pentru toti oamenii planetei: implinesc 65 de ani si ies la pensie – de la toamna nu o sa mai fiu angajat al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti, ci un vesel si (sper) sanatos pensionar – nimic complicat sau misterios.”

Trebuia sa aflam si daca acest turneu este unul de adio:

„Nu pot nici sa va confirm, nici sa va infirm daca acest turneu va fi unul de adio. Ce pot sa va spun e ca sigur va fi un turneu in care cei care vor veni la spectacole vor vedea alaturi de mine muzicieni de prima mina ai scenei rominesti si vor primi o lista cu multe cintece, si vechi, si noi, care sper sa le faca placere. Mai sint si alte surprize, dar cred ca cel mai bine e sa le anuntam la momentul potrivit.”

Am vrut sa mai aflam daca muzicienii se pensioneaza vreodata cu adevarat. Se spune ca un artist nu poate rezista departe de scena:

„Cit despre faptul ca pentru muzicieni nu exista retragere, nici aici nu am un raspuns simplu si clar: doi dintre artistii mei preferati, Eric Clapton si Peter Frampton, au anuntat amindoi ca se retrag din circuitul de concerte… Evident, exista limite pe care le impune virsta, iar cu timpul nu poti negocia – si aici e la fel ca la prima intrebare, nimic complicat sau misterios. :)”

Informatii – https://www.facebook.com/kompasevents
https://www.youtube.com/watch?v=EU-wQg-mdaE

Share This