afis-rockstadt-drumstageProiectul Drumstage, demarat şi organizat de NoCity Studio în colaborare cu X-Lab Solutions, va fi prezent la Rockstadt Extreme Fest în cea mai complexă formulă de până acum. Aflat la a patra ediţie, DrumStage are un format dinamic, centrat pe conceptul de “drum battle”, alături de recitaluri, workshopuri, concursuri, discuţii despre echipamente în live/studio şi nu în ultimul rând “meet and greet”.

Filmări de la ediţiile precedente pot fi urmărite pe pagină de Facebook şi pe canalul oficial de Youtube:
https://www.facebook.com/drumStage
https://www.youtube.com/channel/UChYvjnIHKfRbgQr33q8snjg
https://youtu.be/6oaEJ0cQ22E?list=http://youtu.be/
http://youtu.be/nQ6eadViP3c
http://youtu.be/UdR_Ihf1m60

RĂZVAN RISTEA (Luna Amară)

A început să cânte la tobe prin 1990-1991 şi pregătirea lui în domeniu este aproape integral autodidactă, singurele ore de tobe pe care le-a luat fiind în primii doi ani de studiu. În 1993 şi-a făcut prima lui trupa împreună cu câţiva prieteni apropiaţi. A fost un început promiţător, dar lucrurile au devenit mai serioase abia în anul 2000, când a fost la o audiţie pentru o trupa locală, Luna Amară. De atunci a lansat 4 albume de studio şi unul live, a avut sute de concerte locale, precum şi în alte ţări europene.
În paralel cu toată activitatea Luna Amară, a simţit nevoia de puţină diversitate şi astfel a luat parte la un proiect grime/hip-hop, Shadowbox, cu care a lansat un album în 2013 şi un EP. Actualmente face parte şi din trupa The Dream Diggers, cu care cânta un mix de downtempo-electronica. De menţionat şi participarea în 2 tribute-bands, Redrum, cu care cânta majoritar piese Alice În Chains şi din zona Seattle, şi Covered in Nails, un tribute-band Nine Inch Nails.

“Pot spune că tobele mi-au facilitat nişte experienţe minunate, de la posibilitatea de a cânta muzica pe care o iubesc, împreună cu colegii de trupa din Luna Amară şi din restul trupelor din care am făcut sau fac parte încă, la împărţirea scenei cu trupe precum Alice În Chains, Ozzy Osbourne, Rammstein, Faith No More sau Deftones, la oportunitatea de a cunoaşte tobari de excepţie, atât din ţară, cât şi din alte ţări. Un moment unic în această „călătorie” a fost includerea mea în “familia” SONOR, o apreciere care mă onorează prin alăturarea numelui meu în artist-rosterul lor.” – Răzvan Ristea

TAROCCO ALEX (Krepuskul)

Născut în Italia şi mutat în România din iulie 2000, Alex a început să cânte prima dată la chitară de la vârsta de 14 ani, apoi la 24 de ani şi-a descoperit pasiunea pentru tobe şi după muzica avangardistă. Mare influenţă asupra lui a avut chitaristul de origine germană Hantz Knall şi trupa Eminenţa Cenuşie.
Având o experienţă de peste 300 de concerte alături de Krepuskul, trupă cu care a avut peste 10 turnee în toată Europa (din Moscova până în Londra) împărțind scena cu trupe gen Behemoth, Machine Head, Alice Cooper, Dimmu Borgir, Arch Enemy, Sepultura, Crematory, Pain, Rotting Christ, Dark Tranquility, Melechesh, Pro Pain, Evergrey (şi mulţi alţi) În perioada 2010 – 2011 a cântat cu trupa Grimegod cu care a registrat şi LP “Wrong Roads” în versiune promo.

În prezent este endorser Csibisticks, deţine şi cântă pe setul de tobe TAMA folosit de Mike Portnoy în Chaos Venue în 20 octombrie 2012 şi pe un set Pearl Vision Limited Edition.

Cei şase toboşari deja anunţaţi în line-up: Andrei Ilie (Days of Confusion), Sergio Ponti (DorDeDuh), Adrian Tăbăcaru (Taine), Teodor Ciobanu (Electric Fence), Alex Muşat (Awake), Teo Popp (Dark Fusion).

La Rockstadt Extreme Fest, proiectul DrumStage va putea fi vizitat pe parcursul zilelor de 12-15 august. Pentru cei ce vor să participe activ la workshop/tutoriale, DrumStage pune la dispoziţie bilete cu accces special (Meet and Greet, Full acces backstage DrumStage, drum time cu sau fără antrenor, participare activă la workshop, fie pe scenă sau în public) în valoare de 25ron (5.6 Eur)
Biletele cu acces special la DrumStage sunt disponibile numai în varianta plăţii anticipate prin PayPal (la adresa https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/home – send payment @ mihnea.grecu@xlab.ro )

Share This