Septimiu Hărşan, Marian Mihăila, Alex Hălmăgean 

Proiectul DrumStage, demarat şi organizat de NoCity Studio în colaborare cu X-Lab Solutions, va fi prezent la Rockstadt Extreme Fest în cea mai complexă formulă de până acum. Aflat la a patra ediţie, DrumStage are un format dinamic, centrat pe conceptul de “drum battle”, alături de recitaluri, workshopuri, concursuri, discuţii despre echipamente în live/studio şi nu în ultimul rând “meet and greet”.

drumstage-rockstadt

Septimiu Hărşan

Toboşarul trupelor Necrovile (brutal death metal), The Thirteenth Sun (atmospheric rock/metal), Code Red (death metal), Spectral (technical death metal), Aria Urbană (electro) şi Indian Fall (melodic black metal), având de asemenea un proiect alături de chitaristul sârb Miloš Batoćanin (Synesis Absorption, Disdained) şi diverse alte colaborări în calitate de session drummer, este primul şi singurul instrumentist român care a apărut în cunoscuta publicaţie Sick Drummer Magazine, cu trei ocazii – un articol, un feature pe compilaţia “Brutal Beatings” şi un interviu în exclusivitate, alături de mai multe clipuri publicate de-a lungul timpului pe site. La 27 de ani, Septimiu practică instrumentul de aproximativ 15 ani, deşi primul set de tobe l-a avut abia în anul 2008, când, venind dintr-un background metal, din zona thrash/speed, a început să aprofundeze mai multe abordări stilistice la tobe: jazz, funk, progressive rock, death metal şi chiar beaturi electronice. A urmat cursuri de teoria muzicii, armonie şi percuţie clasică, în paralel fiind student şi la Facultatea de Litere.

Marian Mihăila

A început să bată la tobe la vârsta de 17 ani, vinovat pentru asta fiind Lars Ulrich. A trecut prin multe încercări de cover-uri (autodidact fiind), urmărind ca mereu să abordeze piese care să reprezinte o provocare pentru el. Prin 2002 a pus bazele trupei Protest Urban, în 2009 a luat naştere White Walls iar între ele a mai activat în Fortuneteller, Interitus Dei, Men In The Mirror (Michael Jackson tribute band) şi Lupu’ cel Rău. A reuşit să îşi cumpere primul set de tobe prin 2007, un Mapex Pro M (2 tom-uri, 2 floor tom-uri) pe care l-a folosit atât la înregistrări cât şi în concerte. Ca şi feţe de tobe foloseşte Remo Ebony Pinstripe, cinelele sunt Sabian şi Istanbul, iar pedala dublă – DW 9002.

Alex Hălmăgean

“Tobele au început să mă pasioneze de la vârsta de 18 ani şi în acelaşi an de ziua mea am primit primul meu set de tobe cadou de la mama mea.
Nu am luat lecţii de tobe deoarece eu şi cu chitaristul din trupa ne ambiţionam unul pe celălalt spre bine şi eram obişnuiţi încă de la început de ajutorul videourilor de pe Youtube.
Am fost ajutat mult de piesele după care făceam cover deoarece tot timpul incercam o piesă mai grea pentru mine şi după ceva timp m-am decis să îmi şi fac o pagină pe care să le postez.”

Proiecte muzicale: Qualia, Elder Entity

Cei 11 toboşari deja anunţaţi în line-up: Andrei Ilie (Days of Confusion), Sergio Ponti (DorDeDuh), Adrian Tăbăcaru (Taine), Teodor Ciobanu (Electric Fence), Alex Muşat (Awake), Teo Popp (Dark Fusion), Răzvan Ristea (Luna Amară), Tarocco Alex (Krepuskul), Adam Marko, Flavius Hosu, Chris Olsman.

La Rockstadt Extreme Fest, proiectul DrumStage va putea fi vizitat pe parcursul zilelor de 13-15 august. Pentru cei ce vor să participe activ la workshop/tutoriale, DrumStage pune la dispoziţie bilete cu accces special (Meet and Greet, Full acces backstage DrumStage, drum time cu sau fără antrenor, participare activă la workshop, fie pe scenă sau în public) în valoare de 25 lei (5.6 Euro)

Biletele cu acces special la DrumStage sunt disponibile numai în varianta plăţii anticipate prin PayPal (la adresa https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/home – send payment @ mihnea.grecu@xlab.ro )

Share This