Loud Rage Music anunţă cu mândrie semnarea unui nou contract, de data aceasta cu una dintre cele mai importante trupe din aria Pagan/Folk Metal din România, Ashaena! Loud Rage Music va lansa mult aşteptatul album secund al trupei bârlădene, album aflat deja în stadiu avansat de înregistrări şi programat a apărea în vara acestui an.
Mai multe detalii vor fi date publicităţii în curând, iar până atunci va invităm să ascultaţi o înregistrare de la repetiţii (în stare crudă, total nemixata, total nemasterizata) a piesei Moş Urs, piesă care va figura pe noul album de studio Ashaena:

Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin urmând că ulterior să fie cooptaţi şi ceilalţi membri.
ashaena-febPrimele repetiţii au avut loc după un an, urmând că la sfârşitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galaţi într-o formulă care includea şi vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare şi Iaşi fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.
Ashaena cânta metal păgân moldovenesc cu multe influenţe din tradiţia şi mitologia nativă, românească.
În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se numeşte “Cei Născuţi din Pământ” şi conţine 9 piese despărţite de 9 interludii numite “vămi”, după Vămile Văzduhului regăsite în Mitologia românească.
Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeaşi scenă cu nume mari din metalul românesc şi internaţional. Au cântat alături de Negură Bunget la Constanţa, în cadrul turneului naţional întreprins de aceştia apoi, au cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock’n Iaşi, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie şi Finntroll.
Prin muzica pe care o face, Ashaena încearcă să cinstească şi să aducă mulţumire străbunilor, să promoveze tradiţiile româneşti şi să păstreze vii în cugetele oamenilor pe cei care şi-au dat sufletul pentru această glie.
La momentul actual trupa se află în studio înregistrând cel de-al doilea album, album programat a fi lansat prin Loud Rage Music în vara acestui an.

Componenţă:
Cosmin “Hultanu” Duduc (chitară ritmică, voce, tulnic, fluier, caval)
Alex “Moş Strechia” Duduc (tobe)
Alex “Vrancu” Vrânceanu (chitară solo, voce)
Marius Gabrian (bass)

 

Share This