Noul single poate fi ascultat pe toate platformele de streaming, aici: http://bit.ly/33rCv8p

Mesajul piesei e unul personal pentru trupă, după cum au declarat și ei:

„Ca temă, CONTEAZĂ tratează subiectul alienării. Dat fiind faptul că suntem împărțiți în 7 zări, doi în Baia Mare, unu în Chișinău, alții doi în București, ne-a cam rupt puțin de realitatea de a fi o trupă. Cumva am ajuns la fund de pahar fiecare; suntem pe muchie și cu toate astea stăm împreună și tragem mai departe. Nu suntem sigur câte alte trupe ar putea trece prin distanța și ruperea de realitate prin care trecem noi și să răzbească. Nouă ni se cam rupe de impedimentele ăstea și tot ce vrem e să facem muzică și să o cântăm cât ne-or ține puterile.

 

 

CONTEAZĂ e penultima piesă de pe albumul pe care îl pregătim pentru la anul. Are și un videoclip pe care l-am filmat într-o veche haldă de steril, cică ecologizată, de lângă Baia Mare. Experiența a fost ireală, să fim înconjurați doar de praf, fără pic de verdeață în jur, foste țevi de decantare a cianurii, toate ruginite… Ne-am simțit ca pe Marte. Dar locația s-a legat de CONTEAZĂ la un nivel spiritual aproape. Abia așteptăm să vă arătăm și clipul, o să rupă, vă promitem!”

Veți putea asculta noul single de la RIOT MONK, CONTEAZĂ live pentru prima dată la următoarele concerte pe care băieții le vor susține în luna Decembrie:

15.12 Phoenix la Arenele Romane: Fie sa Renasca
21.12 TOP T BUZĂU

Născuți și crescuți pe malurile Săsarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Phoenix Baia Mare, RIOT MONK au început să emită noxe din aria Grunge/ Alternative încă din 2015. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ.

Scopul lor declarat e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Peral Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România. În Septembrie 2019 formația a clipul piesei „BE PĂLINCĂ”.

RIOT MONK sunt:
Radu Iaszberenyi – Voce
Mihai Goth – Chitară
Lorand Czibere – Bas
Mircea Grosu – Tobe
Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual

Share This