Trupa Beauty and the Rat îşi lansează primul album din carieră vineri, 26 februarie 2016, în cadrul festivalului Rock’n’Iaşi Winter Edition 2016. Evenimentul se va desfăşura în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în deschidere fiind trupele Nightmarion, Inside şi Driftwood. Spectacolul începe la ora 19:00.

BATR-feb

Intitulat “Unborn”, discul a fost înregistrat în cursul anului 2015, la Studioul de Bază din Iaşi. Mixarea şi masterizarea au fost realizate atât la Studioul de Bază, cât şi la Blue Cat Studio din Bucureşti, în perioada 2015-2016, inginer de sunet şi producător fiind Vladimir Ivanov (Pinholes, The Brad Pits). Conceptul artistic al albumului a fost realizat de trupa Beauty and the Rat, în colaborare cu fotograful Ciprian Şandru.

Albumul conţine 13 piese în limba engleză, prin intermediul cărora situaţii mai mult sau mai puţin inedite, gânduri, sentimente, dorinţe, trăiri intense din viaţă de zi cu zi a oricăruia dintre noi, ajung la cel care ascultă. Compoziţia aparţine integral membrilor trupei, Alex Iosipescu (voce, chitară), Alex Bălăiţă (chitară), Emanuel Filip (bas), Codrin Murariu (tobe). În timp ce Emanuel Filip a activat în renumita trupa ieşeană Acvila, Codrin Murariu a făcut parte din mai multe trupe ieşene, precum RAVA, Skepsis, Mulţimea Vidă, Endorphin, sau Lunchbox, proiectul ieşean al lui Andrei Haţegan (The Amsterdams, We Singing Colors).

“Unborn” beneficiază, în egală măsură, de participarea Dianei Mertic la violoncel şi a lui Ciprian Golimbiovschi (Aamon) la voce.

Bucurându-se de sprijinul logistic al Casei de Cultură a Studenţilor, prin domnul Adrian Căliman, Beauty and the Rat va aşteaptă pe 26 februarie într-un spaţiu potrivit trăirii şi eliberării energiilor acumulate la final de anotimp, promiţând un spectacol antrenant şi de calitate, pe măsura unui concert de lansare de album.

Noi spectacole pe teritoriul ţării în sprijinul acestei lansări vor fi anunţate în curând. Site: www.facebook.com/beautyandtherat

Share This