BodarkFollow-up-ul LP-ului de debut, “Pot” (2014), va fi lansat la începutul lui 2016 şi diferă din mai multe puncte de vedere de precedentul disc.

Materialul, al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, se adresează unui public mai larg, este mai experimental (conţine elemente de hip-hop, beneficiază orchestral de prezenţa viorilor, a violoncelului, a pianului) şi tratează tema omului imperfect dar frumos în simplitatea lui.

Pe partea de producţie, Bodark a cooptat două nume importante ale scenei româneşti şi internaţionale: Mihai Tivadar (MT Sound Grenoble/ Dirty Shirt) îşi va asuma rolul de producător şi se va ocupa şi de mixaj, în timp ce Adam Whittaker (Space Ray Music) va desăvârşi discul cu mixajul final şi mastering.

Motivele pentru care trupeţii au ales să lucreze cu Mihai şi Adam sunt clare:

“Cu Mihai am muncit şi la albumul trecut şi lucrăm cu el în continuare din foarte multe motive: este profesionist, deschis, punctual, talentat şi un muzician foarte bun. Cu Adam am discutat prima oară după ce am lansat noi primul album şi a rămas să reluăm poveştile când ne apucăm de lucrat la piese noi, ceea ce am şi făcut. Ne bucură faptul că l-am ales, se simte clar mâna lui pe piese, iar faptul că foarte multe trupe mari de alternative lucrează cu el spune multe. În plus se înţelege foarte bine cu Mihai şi am o bănuială că proiectul Bodark nu va fi singurul lor proiect împreună.”

Vali Mihnea, solistul formaţiei, a descris direcţia noului album. Acesta va avea un sound cu precădere alternativ, spre deosebire de precedentul, care s-a axat mai mult pe rock clasic.

“Dacă pe albumul precedent bălanţa între alternative/rock clasic, înclină mai mult către rock clasic, piesele noi sună mult mai alternative. Per total poate fi considerat mai “vesel”, dar avem atât piese “light” cum e “Erou”, avem şi piese mai dure şi energice, cum cel mai probabil va fi următorul nostru single.”

Cât despre piesa “Erou”, primul single extras de pe disc, aceasta beneficiază şi de un videoclip. Acesta prezintă povestea înduioşătoare a unei relaţii perfecte în imperfecţiunea ei omenească.

Share This