Goran Bregovic şi Wedding And Funeral Orchestra va concerta la Bucureşti pe 29 septembrie la Arenele Romane în aer liber pentru a treia oară consecutiv. La cererea publicului, artistul se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show magic! Timpuri Noi şi Bosquito sunt cele două trupe care ne vor încânta şi care ne vor aduce veselie în suflete înaintea marelui show susţinut de maestrul Goran Bregovic!

Trupa Timpuri NOI este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii şi, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent şi acid!

De la înfiinţarea trupei, Dan Iliescu a fost prezent în Timpuri NOI în calitate de compozitor şi chitarist. Începând cu anul 2011, Dan Iliescu şi-a asumat şi rolul de solist, continuând misiunea muzicală asumată în urmă cu câteva decenii… Pentru cei care nu ştiu încă, Dan Iliescu este compozitorul tuturor hiturilor pe care publicul le ştie atât de bine: Stere, Tanţa, Adeline, Luca, Helga, Bordelul Mov, Catran, Nato, Tata… iar lista poate conţinuă, cu doar câteva excepţii, cu toate albumele scoase de-a lungul timpului de către Timpuri Noi.

Fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gama largă de influenţe de la muzică ţigănească, balcanică până la elemente simfonice şi de hard rock. În perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. Trupa a lansat până acum 5 albume, Bosquito (2000), Sar scântei (2001), Cocktail Molotov (2003), Fărâme de soare (2004) şi Babylon (2014). În perioada 2005 – 2011 trupa a concertat în SUA iar membrii săi au declarat că pentru ei acest fapt a fost unul recreaţional. Tot în această perioadă au lansat şi piesa Întuneric în culori alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică iar apoi au revenit în România unde au cântat în deschiderea concertului Shakira.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl sau croat şi mama de ginte sârbă. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru “lipsă de talent”. La scurt timp după excluderea lui din şcoală, mama sa i-a cumpărat o chitară. La vârsta de şaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzică populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numită Jutro (n.r. “Bună dimineaţa”). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în Bijelo Dugme (“Butonul Alb”).

În 1975, când se pregătea de cariera de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii ’90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedică stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara dar şi în reţelele Eventim şi bilete.ro

Biletele au următoarele preţuri:
– presale: 185 Lei categoria A, 119 Lei categoria B, 75 Lei categoria C până pe 15 septembrie
– după 15 septembrie şi în ziua concertului: 200 Lei categoria A, 130 Lei categoria B, 100 Lei categoria C

Harta Locaţie: www.bestmusic.ro/harta-bilete.jpg

Categoria A: cu loc în tribună sectoarele K şi E, categoria B: fără loc în faţa scenei, categoria C cu loc pe scaun sau fără loc (în picioare), în spatele Categoriei B, în Arena.

*Copiii cu vârstă sub 2 ani au acces gratuit şi trebuie însoţiţi de un adult posesor de bilet valid.

Cumpăraţi-va bilete din timp, anul trecut showul a fost SOLD OUT!

Locurile pe scaune se ocupă în ordinea sosirii la locaţie, acestea neavând numere alocate. Concertul are loc în aer liber! Consultaţi programul final al evenimentului pe Facebook sau pe bestmusic.ro cu 3 zile înainte de concert. Pentru acest concert vor fi puse în vânzare doar 4000 de bilete pentru a avea suficient spaţiu de dans.

Arenele Romane – Parcul Carol, stradă Cuţitul de Argint nr 3, Bucureşti

Un eveniment BestMusic Live Concerts.

Share This