Breathelast va lansa un nou single, „Monstrul”, în exclusivtate pe Deezer din data de 25 ianuarie, urmat de premiera videoclipului ce se va desfăşura cu ocazia concertului din data de 1 februarie din Club Control.

„Cum ştii că o cale aleasă este “bună”?

Trebuie experienţă, frustrare asumată şi explicată, amintiri de toate felurile şi neapărat o direcţie clară pentru care sacrifici timp şi resurse, dar atenţie, fără regrete. Aşa a apărut direcţia de a aborda cântecele Breathelast ŞI în limba română. În momentul în care am simţit că ne permitem extravaganţa de a fi noi înşine, fiecare în preajma celuilalt, am început să simţim cu totul altfel posibilitatea de a reda în limba română aceleaşi sentimente pe care le aplicăm şi pe posthardcore / metalcore , în varianta “english, my love”. Deşi nu ne vedem renunţând la ceea ce ne-a purtat pe dorul de a cânta, şi anume influenţele “din afară”, ne regăsim în cifrul alfabetului local, în aşa fel încât ne ordonează şi ne face să fim mult mai atenţi la ce grăim, cum grăim şi în ce grai muzical să fie aşezată inspiraţia, încât să răzbată cu intensitatea Breathelast, dar cu punch-ul mesajului focalizat de versurile actuale, în limba română. Cu pretenţia de a suna un pic mai matur, credem că exerciţiul serios de a aborda piesele în RO ne transformă în o echipă mai bună şi mai atentă la detalii şi se va revarsă şi în celalalat proces de scriere şi compunere a pieselor, în engleză.

Ideea ce stă în spatele piesei “MONSTRU” este una simplă: suntem o trupă ce activează pe propriile puteri, dar viaţa începe să prindă rădăcini în jurul nostru, într-o societate care nu permite dezvoltarea artistică sau promovarea eforturilor, deoarece, sincer, are cu totul alte probleme de evoluţie. În timpul zilei facem parte din cultul imaculat al rigorilor impuse, ascundem demonii nemulţumirii prin gesturi de politeţe şi recunoştinţă forţată sau investită, faţă de oameni care nu preţuiesc omul şi nici poziţia, doar reflexia în oglindă. Odată cu venirea nopţii, nervii încep să se destindă şi să reintre în altă lume, lumea ascunsă de cea reală (atât de puţin promovată şi de mediatizată, încât pare ascunsă), în care noi ne ocupăm cu ruperea lanţului format de către rutină prin ceea ce punem în muzică: monstrul din fiecare dintre noi. Acel personaj care e nevoit să parcurgă o cale ce nu pare să fie scrisă pentru el, doar pentru că trebuie, realizând sacrificiul cu fiecare simţ care recunoaşte prezenţa Monstrului. Alb sau negru, închis sau deschis, rutină sau explozie de trăire, toate sunt monede la schimb pentru trecerea dintr-o lume în alta. Şi ciclul se va repeta la nesfârşit, până când Omul sau Monstrul va câştigă. Dar care este unul şi care este celălalt? Fiecare dintre noi va trebui să aleagă pentru el.

Pentru această experienţă nouă, am ales să colaborăm cu Vladimir Ivanov (Pinholes / BlueCat Studio / https://www.facebook.com/bluecatstudiobucuresti/), având experienţa unor live-uri foarte reuşite din trecutul formaţiei. Cumva, acest aspect al înregistrării cu un iz de live ne-a încântat şi ne-a sudat pe varianta Breathelast în română, mai bine. Zis şi făcut. Astfel, am petrecut două zile incredibile la Real Sound And Vision Studio (https://www.facebook.com/REAL-SOUND-and-Vision-550042855072673/), cu Vlad ca inginer de sunet şi sfătuitor.

De partea video, atât pentru promo-ul acustic cât şi pentru videoclipul oficial, s-a ocupat Anya Dimitrov (BlueCat Studio). A urmat aventura cu filmatul clipului, în mai multe episoade, centrate în jurul facţiunilor principale din formaţie care ne domină vieţile: Mihai cu maşina şi nervii lui, alergând fantomatic prin oraş, încercând să rezolve lucruri deşi nimic nu se rezolvă niciodată, Ionuţ şi Vali la birou, cu platoşele oficiale pe ei, lucrând pentru sistem şi Adrian şi Herman, omniprezenţi la scenă, preocupându-se cu problemele tuturor, dar niciodată cu ale lor. La final, Fabrica ne-a găzduit ca pe una din formaţiile ei adoptive, pentru o sesiune video friguroasă, dar foarte animată (unde ne-a ajutat şi OLDBOYSTUDIO cu lumini, mulţumim!), unde am concluzionat “MONSTRUL”, pe video.

Cu ajutorul Universal Music România, ce ne-au rămas aproape, vom lansa “MONSTRUL” deoarece este una din piesele în care am investit atât o variantă de drum nou, cât şi foarte multă încredere şi simţământ că aceasta este încă o cale bună pentru noi, ca formaţie. Mulţumim tuturor celor implicaţi şi celor care văd ceva bun şi interesant în alegerile noastre muzicale, ne bucurăm să existăm prin prelungirea acestei trăiri artistice, până la simţurile voastre. Vă dorim să hrăniţi MONSTRUL, să aveţi puterea şi determinarea de a-l ţine aproape, dar să vă găsiţi şi pe voi înşivă, când ziua pică şi noaptea se lasă peste podul dintre dorinţele voastre. „

Lansarea “MONSTRUL” în exclusivitate pe DEEZER via Universal Music România: 25 ianuarie.
Lansarea oficială pe video se intampa pe 1 februare / Club Control / Event: https://www.facebook.com/events/180239815786345/

Contact Breathelast:
www.facebook.com/Breathelast
www.breathelast.com

Contact U Rock / Universal Music Romania:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro

Share This