Pe 24 februarie, uităm de dragobete şi luăm atitudine, te aşteptăm direct din stradă, în clubul The Hub (fostul Music Club, Str. Bărăţiei)!
Având în vedere mişcările de stradă din ultima perioadă, fraţii noştrii bulgari, lieVeil au venit să reziste alături de noi, împotriva corupţilor de la conducere!
Alături de lieVeil, vor concerta DeathRattle şi Recursive Delusion.

Încurajăm mişcările paşnice de stradă şi vă aşteptăm la concert, începând cu ora 22.00!
Mai multe detalii, găsiţi aici: https://www.facebook.com/events/391809497835866/

Trupa lieVeil a fost fondată în 2010 în Varna. La început, a fost doar un experiment muzical realizat de doi prieteni – Temelko Temelkov – Tomy (chitară solo) şi Alexander Vasilev (tobe). Aceştia doi s-au întâlnit în urmă cu câţiva ani când făceau parte din trupa celebră în Bulgaria – Akaga.
Când au părăsit acest grup, Tomy şi Alexander a avut alte idei de dezvoltare a carierei lor, dar în cele din urmă s-au reîntâlnit şi încă o dată au descoperit că lucrând împreună este cel mai bun mod de a merge mai departe.
Crearea de muzică a devenit o problemă serioasă pentru grup la mijlocul aceluiaşi an, când lieVeil începea să evolueze. Acest lucru este aproape de momentul în care Temelko şi Alexander încep să caute un vocalist,pe care l-au întâlnit în persoană lui Georgi Dimov.
Deşi el cânta doar ca amator, vocea unică a lui Georgi a adus sunetul “metalic” în piese. Soliditatea cântecelor a fost realizată, de asemenea, de Nikolai Dobrev (bas).
Muzica trupei este un amestec complex şi un fel de experiment. Melodiile lieVeil combină în sine, sunetul de thrash metal cu voce de death metal, dar diferă mesajul transmis.

“La începutul anului 2014, albumul de debut – “Instigator” a fost lansat şi s-a bucurat de un mare interes din partea fanilor muzicii metal, iar în 2015 a fost lansat. Am participat la diverse festivaluri (inclusiv Rockstadt Extreme Fest 2014), şi se pare că această tendinţă va continua şi intensifica. Formaţia noastră a dat interviuri pentru aproape fiecare televiziune şi radio de muzică metal din ţară, inclusiv numeroase site-uri şi reviste, cum ar fi Metal Hammer Bulgaria şi Pro-rock“.

Deathrattle este o trupă de thrash metal din Bucureşti care abordează un stil mai aparte al acestui gen, combinând elemente agresive ale thrashului 80-st alături de elemente melodice inspirate din The New Wave Of British Heavy Metal, păstrând însă viteza specifică genului.
Trupa a fost înfiinţată de către solistul şi chitaristul acesteia, Theodor Arcalean, împreună cu Cristian Tudor la bass şi Marian Alexandru la tobe, în aprilie 2014. Formula actuală a formaţiei este compusă din Theodor Arcalean la chitară şi voce, Cristian Tudor la bass, Vlad Spalatelu la chitară şi Nicolas Rădoi la tobe.
Având peste 20 de concerte la activ, printre cele mai importante apariţii ale acestei formaţii se numără renumitul festival de thrash Old Grave, ediţia a 4-a, unde au cântat alături de nume precum Destroyer 666, Agressor şi Violentor, Underground Metal Resistance, Underground Metal Fest, şi altele. Pe lângă aceste show-uri, formaţia Deathrattle a mai împărţit scena cu nume importante atât în ţară cât şi în afara ei, cum ar fi Chronosphere, Formless Terror şi Kistvaen. Sound-ul Deathrattle este unul agresiv, caracteristic stilului Thrash Metal.
Pe albumul lor de debut “Minutes Before Death”, instrumetnul care iese cel mai bine în evidenţă este chitara, întrucât acest material discografic este o adevărată furtună de riffuri, piperată cu exuberanţa şi energia tinerilor componenţi.

Recursive Delusion este o trupă de experimental metal, formată în anul 2015 de către chitariştii Radu Bogza/Erich Reinholtz şi toboşarul Ducu Nastea.
Trupa a concertat în diverse cluburi din mai multe oraşe, precum şi la câteva festivaluri din ţară, ca Rock ‘n’ Iaşi şi Barock Fest, unde au împărţit scena cu nume ca Luna Amară, Implant pentru Refuz, Truda şi Necrovile.

Share This