Pe 11 mai 2018, Arenele Romane din București vor găzdui prima ediție a DET Open Air (DOA) prezentată de BUCOVINA. Aceasta este o idee experimentală, o reproducere a showului din fiecare an din iarnă al trupei Bucovina de la Arenele Romane dar făcut vara, gândită ca o încercare de a revigora scena metal românească, prin identificarea unor posibile noi talente și scoaterea lor “mai în față”, în cadrul unui eveniment de amploare. În earlybird biletele costă doar 45 de lei și se găsesc pe iabilet.ro

Primele nume confirmate alături de Bucovina în cadrul festivalului DET Open Air 2018 sunt Cenușa Soarelui, Damage Case, Linear Disorder și Machiavellian God. Aceste trupe au fost selectate de către noi după ce am analizat toate propunerile primite.

Urmează să mai anunțăm măcar încă două nume, din care unul, sperăm noi, va aduce ceva cu totul special și neașteptat în peisajul metalic actual. În cadrul DOA2018, Bucovina vor cânta și piese de pe viitorul material de studio, un album care va fi lansat anul acesta, în luna decembrie. Vă mulțumim pentru susținerea acordată trupei în cei aproape 18 ani de existență și vă invităm să clădim împreună încă o parte a scenei noi din țară.

Cenușa Soarelui

Cenușa Soarelui este o formăție care a luat naștere în Cluj Napoca, în 2016. După cum declară chiar artiștii formația “reprezintă o abordare sonoră și vizuală a unei lumi create sub forma inițială de benzi desenate.”

În momentul de față componența trupei este următoarea:
Ionuț Domilescu – Voce
Șerban G. Onțanu Crăciun – Chitară
Ionuț Florin Dumitrescu – Chitară
Paul Tenciu – Bass
Robert Bravjak – Tobe

Damage Case

Înființați în 2011, Damage Case este una dintre puținele trupe de Speed Metal din România.

Fiind puternic influențați de trupe precum Motorhead (de unde și numele), Judas Priest, dar și de formații de thrash, în perioada lui de glorie, direcția muzicală este un mix de Speed/Thrash și Rock’n’Roll, mereu rapid, agresiv și old school.

Pe scurt, Damage Case sunt “The Romanian Rock’n’Roll Psytol”

Damage Case înseamnă:
Dragoș Coman – Chitară, Voce
Ioan Barbu – Chitară, Voce
George Nicolae – Bass
Codrin Stamate – Tobe

Linear Disorder

Cu o activitate care începe în vara lui 2016, Linear Disorder abordează un Melodic Death Metal având printre influențe de la Parkway Drive până la Dark Tranquility sau Architects.

Linear Disorder înseamnă:
Mihail Georgescu – Chitară, Voce
Mihai Măciucă – Voce Chitară
Robert Valentin Bencze – Tobe
Ana Necula – Bass

Machiavellian God

Machiavellian God și-a pus bazele în toamna anului 2016 ca proiect menit să exploreze laturile întunecate ale psihicului uman folosindu-se atât de progresiile muzicale ale instrumentiștilor Mihai Dinuță (chitară), Alex Gheorghe (chitară), Valentin Cristocea (bass) și Emi Răvășel (tobe), cât și de versurile profunde ale lui Vlad Plapcianu (voce).

Omul care cunoaște suferința, atât mentală cât și fizică, ajunge să vadă în aceasta o soluție pentru a-și depăși condiția. Adoptând acest pricipiu de a-și căli victimele prin tortură, Zeul Machiavelic își zdrobește creația pentru a o desăvârși.

Formația din București este și câștigătoarea din acest an a secțiunii Best Metal Newcomer din cadrul Metalhead Awards.

Componența Machiavellian God este următoarea:
Vlad “Flip” Plapcianu – Voce
Mihai “Mike” Dinuță – Chitară
Alex “Bastardu” Gheorghe – Chitară
Valentin Cristocea – Bass
Emi Răvășel – Tobe

DET Open Air 2018 este un festival inițiat de către Bucovina și METALHEAD, gândit ca un festival în aer liber axat pe promovarea numelor noi din scena de metal românească. DOA2018 își propune să invite publicul care își dorește un show Bucovina să descopere trupe noi selectate de către membri și pe care aceștia consideră că merită să le promoveze, oferindu-le ocazia de a cânta într-un eveniment de anvergură.

Biletele se găsesc pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/rețea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casă de bilete Metrorex, Magazinul Muzică, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele ZebraPay și pe aplicațiile de IOS și Android iaBilet dar și în ziua concertului la intrare în limita locurilor disponibile, la următoarele prețuri:

– Earlybird – 45 lei până pe 20 aprilie
– Presale – 50 lei până pe 11 mai
– La intrare – 60 lei

Online pe www.iabilet.ro, poți plăti cu cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

Un eveniment Țara de Sus și METALHEAD.

Share This