Bucium a lansat single-ul “Cântecel de asfințit”, parte din cel mai recent album al trupei. Cea de-a zecea piesă de pe “Miorița” reprezintă un segment din drumul inițiatic al eroului albumului, secvență ce se concentrează, de această dată, pe tema nunții.

Piesa este însoțită de o animație derivată din ilustrațiile albumului, semnate de Radu Mircea Damian. Pentru prima dată vedem apariția unui personaj feminin, care introduce o notă de optimism în destinul, de altfel, tragic al lui Mirel Tinerelu’.

„Din videoclipul piesei “Frunză verde foi mărunte”, știm cu toții că eroul nostru moare. Dar pentru un scurt moment în timp, el cunoaște dragostea adevărată pe care o strânge la piept și cu care își face cruce pe frunte, în vârf de munte. Mirel moare, dar nu înainte să simtă gustul dulce al vieții.” – Andi Dumitrescu (solist Bucium)

“Miorița” este un album lansat în format special. Toate cele 13 piese, inclusiv “Cântecel de asfințit”, sunt însoțite de ilustrații speciale în care sunt concentrate temele principale și o varietate de simboluri derivate din folclor: eroism, nuntă, moarte, strămoși, feți frumoși, diavoli, Rai și Iad.

Credite:
– Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioară), Alex Pascu (bas), Mihai Balabaș (vioară, SFX), Cristi Răducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alături de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel), Corina Ciuplea (violoncel), Andreea Retegan (violă).
– Mix & master: V.O. Pulver
– Art work: Radu Mircea Damian

Despre album
“Miorița” este cel mai nou album al trupei Bucium și „sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonând muzica săltăreață în favoarea unei muzici introspective, complexe și foarte emoționale, atașând un sentiment puternic de familiaritate și nostalgie compozițiilor cu fond tradițional” – The Intermission, februarie 2018.

Despre trupă
Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

Trupa Bucium în concert:
Muzeul Astra, Sibiu – 23 iunie
Rock Me Festival, Osica de Sus – 13 iulie
Carpat Bikers, Piatra Neamț – 21 iulie
Rockfest Transalpina, Rânca – 28 iulie
Out of doors festival, Costinești – 5 august
Stonebird festival – Corbii de piatră – 11 august
Festivalul Geții, Buzău – 1 septembrie

Informații utile:
Animația piesei “Cântecel de asfințit”: https://www.youtube.com/watch?v=pohwXWSl1e8&index=6&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt
Videoclipul piesei “Frunză verde foi mărunte”: https://www.youtube.com/watch?v=OoazwFB65SM&list=PLBrDchpajKcSClqtCclIm5gp1JPaTxwRt&index=3
Albumul „Miorița”: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium:
https://buciumromania.bandcamp.com/music
facebook.com/bucium
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formație)

Share This