Semifinala din 29 mai, din Abyss Rock & Metal Pub, din Oradea nu a fost lipsită de peripeții.

Ordinea formațiilor în concurs:

  • gbob-29maiStatuar (Oradea)
  • Riot Monk (Baia Mare)
  • Source (Oradea)
  • Ataria (Zalău)
  • High (Oradea)
  • Elyon (Oradea)
  • PlugIN (Debrecen, HU)
  • Baby Elvis (Oradea)
  • NOR (Oradea)

Dar, pentru că există neprevăzut, unele dintre trupele înscrise n-au mai putut participa pentru că…

Igfon (Oradea) a rămas fără solist cu o lună înainte de Semifinala GBOB Crișana-Maramureș și nu și-a găsit înlocuitorul potrivit cu care să urce pe scenă.

Diseased Mind (Aleșd) s-a destrămat cu două săptămâni înainte de Semifinala GBOB Crișana.

Untold Faith (Carei) și-a amânat participarea pentru Semifinala GBOB Banat din Timișoara în octombrie 2015.

The Band Is Famous (Oradea) a sunat cu două ore înainte de a începe Semifinala GBOB Crișana-Maramureș să anunțe organizatorii că unul dintre ei și-a rupt mâna …și nu mai poate participa…

The Band Is Famous nu a mai concurat, iar lipsa ei s-a simțit, deoarece a primit două voturi de la publicul prezent în sală!

Baby ElvisPremiileSemifinalei GBOB Crișana – Maramureș

S-au calificat la Finala Națională GBOB România:

Baby Elvis (Oradea)

N.O.R. (Oradea)

Premiul Radio Transilvania – Baby Elvis va fi difuzată zilnic timp de o lună de 3 – 4 ori pe zi în rețeaua Transilvania… și va fi invitată pentru interviu în studio

N.O.R.

Premiul Balcony TV – Riot Monk (Baia Mare) a câștigat o prezentare video a formației la Cluj

Premiul Plopstock Festival – Riot Monk (Baia Mare) a câștigat un loc în programul festivalului de la Satu Mare

Premiul Abyss – Riot Monk (Baia Mare) a câștigat o cântare de club la Oradea

Premiul Benediktus Production – Plug IN (Debrecen, HU) a câștigat o cântare de club la Brașov

Premiul Angerseed – Riot Monk (Baia Mare) a câștigat o cântare la la Debrecen/HU

Citiți editorialul de la revista ClickZoomBytes privind Semifinala GBOB Crișana-Maramureș:

Iată și cîteva impresii ale participanților:

Trupa The Purple Dandies ține să le mulțumească organizatorilor evenimentului… Global Battle of The Bands reprezintă o platformă foarte bună de promovare și de afișare a trupelor din întreaga țară, de aceea ținem să felicitam organizatorii evenimentului pentru inițiativă – The Purple Dandies (București)

Opinia mea sinceră este că ați făcut foarte bine ce ați făcut până acum și GBOB-ul crește din nou în valoare și vizibilitate… – Alin Voica, Dark Side Booking Academy

Concertul de pe 22 mai a fost prima apariție scenică a formației cu noua solistă, Tania. Formația SAN există din 2004, dar din cauza lipsei solistului nu am reușit să producem muzică. Tania cântă cu noi de curând și noi, momentan, înregistrăm primul nostru album într-un studio din Ploiești – Mihai Movileanu, SAN (Ploiești)

…Mulțumim pentru ocazia de a cânta în compania atâtor trupe interesante! Sonorizarea mi-a plăcut foarte mult, la fel și atmosfera de pe scenă și din public – Matei (Salmastra, București)

Vă mulțumesc pentru experiența oferită băieților mei de la Blue Night Shadow! A fost o participare care i-a motivat foarte bine și care ne-a arătat ca munca depusă de ei pana acum nu a fost în zadar. Felicitări pentru eveniment și va asigur de tot sprijinul în măsura în care va pot ajuta în vreun fel cu popularizarea mesajului GBOB – Dan Olaru (manager, Blue Night Shadow)

Mulțumim mult pentru tot efortul depus, pentru organizare și pentru tot ceea ce încercași să faceți. Succes în continuare! – Daniel Turcu (Nistagmus, Mangalia)

Chitaristul nostru a cântat fără LA în concertul de la Vâlcea. Ghinionul a făcut să se rupă (coarda respectivă) exact la începutul piesei :)) – Horia Rusu, Simbolic (Câmpulung Muscel)

Următoarea semifinală va avea loc pe 30 iulie, în Oldies Pub din Sibiu, în cadrul festivalului ArtMania.

Share This