Christ Agony, veteranii black metal-ului polonez, revin în România, după o pauză de 5 ani, la invitaţia Nomad Events şi Cavalleria, pentru o serie de concerte care vor avea loc în Hard Club Cluj-Napoca (Joi, 20 Aprilie 2017), Metal Bunker Craiova (Vineri, 21 Aprilie 2017), Club Fabrica Bucureşti (Sâmbătă, 22 Aprilie 2017) şi Club DAOS Timişoara (Miercuri, 26 Aprilie 2017). În acest turneu, polonezii vor fi însoţiţi de trupele bulgară Eufobia şi italiană Eternal Samhain. De asemenea, în Capitală vor mai urca pe scenă şi bucureştenii de la Eternal Fire, iar bulgarii de la Eufobia nu vor concerta la Timişoara.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, sunt puse în vânzare 200 de bilete la preţul unic atât în avans, cât şi la intrare, de 20 de lei, rezervările fiind posibile telefonic sau direct la locaţie. Concertele vor începe la ora 21:30, astfel încât cei care doresc să participe şi la concertul The Moon And The Nightspirit şi Irfan care va avea loc în aceeaşi seară la Teatrul Naţional, să poată veni în voie la ambele concerte.

Concertul de la Craiova face parte din cadrul festivalului Metal Bunker IV, care a programat în această seară concertele trupelor Cronosphere (Grecia), Bulletproof (România) şi Speedclaw (Croaţia). Pentru concertul de Vineri, preţul biletelor este 25 de lei, iar acestea se pot achiziţiona doar în ziua concertului, la intrare. Programul concertului va fi următorul: 20:00 open doors; 21:00 Eufobia; 22:00 Eternal Samhain; 23:00 Christ Agony.

Pentru concertul de la Bucureşti, biletele se mai pot achiziţiona în avans din reţeaua iabilet.ro dar şi în reţeaua fizica iabilet: Magazinul Muzica, Agenţiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1, Magazinele Uman, IQ BOX, reţeaua de magazine Say – Partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara, la Hard Rock Cafe şi în Club Quantic) la preţul de 30 de lei, iar la intrare biletele se pot achiziţiona la preţul de 40 de lei. Programul concertului de la Bucureşti este următorul: 20:00 open doors; 21:00-21:35 Eternal Samhain; 21:50-22:25 Eternal Fire; 22:40-23:15 Eufobia; 23:30 Christ Agony.

Pentru concertul de la Timişoara, biletele vor putea fi cumpărate doar în seara concertului, la intrare, la preţul de 25 de lei.

Christ Agony, veteranii black metal-ului polonez, revin în România, după o pauză de 5 ani. Aceştia vor prezenta noul album, “Legacy“, lansat în 18 Noiembrie 2017 sub egida Witching Hour Productions, material ce a primit foarte multe review-uri pozitive, acesta readucând în prim-plan atmosfera primelor 3 albume ale trupei. Christ Agony are la activ 9 albume full-length plus multe alte EP-uri, compilaţii sau albume live, consacrând trupa ca un pilon de rezistenţă în mişcarea black metal internaţionala. Înfiinţaţă în anul 1990, Christ Agony reuneşte muzicieni cu un trecut bogat prin trupe precum: Vader, Incantation, Parricide, Seth, Azarath, Moon, Gilotyna, Whispers, Nox Lunaris, Union, Topielica, Witchmaster, Supreme Lord, Profanum, Amorphous, F.A.M., Xaoz, Dissenter, Bloodlust, Dira Mortis, Devilish Impressions, Frost, Zorormr, Embrional sau Immemorial. Componenţa actuală a trupei este: Cezary Augustynowicz (chitară, voce), TomaszReyashRejek (chitară bass, backing vocals) şi DariuszMlodyPlaszewski (tobe).

Alături de polonezi, vor concerta şi death-erii bulgari de la Eufobia, care deja nu mai au nevoie de multă prezentare pentru publicul român, aceştia fiind prezenţi adesea în concertele şi festivalurile de gen din România, având o bază de fani în continuă ascensiune. Eufobia a lansat pe 1 Noiembrie 2016 ultimul album cu nume omonim, iar de pe acesta piesele “Hater” şi “Liquid Of Creation” beneficiază de cate un videoclip. Cu peste 180 de apariţii live, Eufobia este un nume ce îşi face rapid loc printre consacraţii genului. Grupul bulgar de death metal a fost înfiinţat în anul 2003, are la activ 3 albume full length, un demo şi un single şi îi are în componenţă pe Stefan Abadjiev (chitară bass, voce) (Alley Sin, Проказа, Rampart), BlagovestBlagoPetrov (tobe, backing vocals) (Alley Sin, Coprostasis, Mizerere, Проказа, Past Redemption), Nikolay Bojakov (chitară, backing vocals) şi Ivan Gemijev (Alley Sin, ex-Past Redemption).

Reformată începând cu Octombrie 2013, trupa Eternal Fire abordează stilul black metal melodic, cu influenţe simfonic şi pagan. Primul material discografic – EP-ul “Beyond Frozen Streams” – a fost lansat în Iunie 2015 şi este format din patru piese reprezentative: “Defiled Graves“, “Northmen And The Sea“, “Winter Darkness” şi “My Will To The Stars“. Printre temele abordate, se numără: natura, mituri şi credinţe străvechi, ritualuri de trecere, trăiri şi sentimente, legende. Concertul de debut a avut loc la data de 14 Iulie 2015, în clubul Question Mark din Bucureşti, alături de formaţiile suedeze Of Fire şi Wormwood, cu reacţii pozitive din partea publicului şi organizatorilor. Piesele Eternal Fire au fost preluate în cadrul emisiunii Studio Rock, difuzată pe Radio3Net şi prezentată de Lenţi Chiriac şi în cadrul emisiunii Digicult, difuzată pe postul Digi24, în data de 7 Noiembrie 2015. Grupul este format din: Vali (voce), Florin (chitară) (Syn Ze Şase Tri, An Theos, Dark Fusion, Ka Gaia An), Horia (chitară), Gopo (chitară bass), Andreea (clape) (Depths, Kratos) şi Emi (tobe).

Eternal Samhain s-a format în Octombrie 2006, iar vocalul Taliesin a continuat cu perseverenţă, în ciuda mai multor schimbări ale componenţei. De-a lungul timpului, stilul şi influentele s-au mai schimbat, datorită membrilor care se schimbau foarte des. În 2011, a fost lansat “Obscuritatis Principium“, un EP cu 4 piese, produs de Arges Production. În 2016, trupa lansează primul album full-length, “Storyteller Of The Sunset And The Dawn“, material primit foarte bine de către fanii genului, axat pe symphonic black metal / gothic metal. În prezent, Eternal Samhain înseamnă: MicheleNemesisBrentegani (voce), AlbertoSpazSpalla Spaziani (chitară), Annwyn (chitară), Luca Bonamini (chitară bass) şi Taranis (tobe).

 

Share This