MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine în 2016 cu o nouă ediţie ce se va desfăşura în perioada 14-15 octombrie la Arenele Romane din Bucureşti.
După KAMELOT (SUA), MOONSPEEL (Portugalia), IN MOURNING (Suedia) şi VOTUM (Polonia), alte 5 formaţii se alătură line-up-ului acestui eveniment: TIARRA (România), E-AN-NA (România), ARSEA (Italia), ANURYZM (Emiratele Arabe Unite), BURNING ROME (Italia).

MRF

Reamintim că au fost suplimentate biletele la preţul promoţional de 99 RON cu încă 250 de bucăţi. Acestea se pot achiziţiona de la www.AmBilet.ro, www.IaBilet.ro şi din reţeaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas).
După epuizarea acestui lot de bilete. următoarele vor avea valoarea de 115 RON şi 125 RON, iar în perioada festivalului 135 RON.

Un bilet este valabil pentru toată perioada festivalului!

Ticketele VIP se achiziţionează separat (doar de la www.AmBilet.ro) şi sunt valabile numai însoţite de un bilet (indiferent de preţul la care a fost achiziţionat) şi au valoarea de 179 RON. Sunt disponibile un total de 50 bilete VIP.

*****

Tiarra-MRFTIARRA apare în 2004 la Bucureşti, iar stilul se încadrează în aria gothic metalului, însă îmbină şi elemente de death, black, doom, darkwave, progessive precum şi aspecte ale metalului modern.
Versurile Tiarra se bazează pe experienţele proprii membrilor şi explorează dualitatea şi antagonismul sentimentelor umane.
Tiarra are în palmares zeci de concerte de club şi în aer liber, în Bucureşti şi alte oraşe din ţară, atât ca headline cât şi ca formaţie în deschiderea unor trupe de top (H.I.M., Therion, Paradise Lost, Lake Of Tears, Diary Of Dreams, Theatre Des Vampires, Galadriel şi majoritatea numelor cunoscute autohtone), precum şi prezenţe pe scenele multor festivaluri (Artmania, Metalhead Meeting, Rockstadt Extreme Fest, Posada, Kavarna, OST, Bucharest Days in Vienna, Top T, White River Fest, Celtic Translivania Festival, Rock on 2 Wheels Open Air Festival, Barock Fest etc).
Gothic metalul stă la baza trupei Tiarra, trupă care îmbină instrumente specifice metalului cu instrumente clasice. Riff-urile de chitară şi sunetul pregnant şi cald al violoncelului, viorii, sound-ul clapelor, pot crea contraste sau legături subtile. Stări contradictorii, rezonanţe, momente energice sau evident melancolice, încorporate în influenţe doom, dark, progressive sau symphonic traversează compoziţiile trupei. Mesajul pieselor e, de obicei, unul dur şi nu prin limbajul folosit ci mai degrabă prin stările pe care le descrie sau le induce. Agresivitatea e dată de intensitatea emoţiilor, nu de cuvinte ce pot fi tăioase, dar de multe ori goale. Versurile stabilesc legătura, canalul de comunicare dintre muzică şi cei dispuşi să asculte, pentru că întotdeauna e nevoie de o poveste, fie că surprinde de la un simplu moment până la o întreagă lume, fie reală, fie una imaginară. Ne regăsim de multe ori în cea reală pentru că rezonam şi semănăm când e vorba de sentimente iar în cea imaginară putem fugi uşor de cea reală unde ne putem crea noi poveşti, secrete sau emoţii împărtăşite cu alţii. Muzica poate fi cu siguranţă o poartă între aceste două lumi. Şapte instrumente, şapte oameni care umplu scena va aşteaptă de această dată la Maximum Rock Festival 2016.

E-AN-NA-MRFE-AN-NA a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt sunt cooptaţi Dragoş (bass), Alex (fost coleg în Prohod, WarChant) şi Paul (tobe). Recent s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.
Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale româneşti şi pasaje de metal modern, primele trei single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil în mediul online, cele trei videoclipuri cumulând peste 200.000 vizualizări pe Youtube. Ultimul videoclip lansat pe youtube se numeşte “Cei căzuţi”.
Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de “Best metal newcomer” în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2. Pentru sfârşitul anului 2016 formaţia pregăteşte lansarea oficială a primului material discografic.

Arsea-MRFFormaţia Arsea, adeptă a sonorităţilor Heavy/Power/Prog Metal, s-a format în 2006, iar la scurt timp, în 2008, a fost aleasă (dintr-un total de 300 de formaţii) să reprezinte Italia la celebrul festival MetalCamp care a avut loc la Tolmin, Slovenia. Experienţa scenică şi-au căpătat-o în concerte alături de trupe precum Brutal Truth sau alături de Manowar, Kamelot, Virgin Steele, Arch Enemy, participând alături de ele la faimosul festival Magic Circle Festival, un festival organizat de Manowar.
În 2013 italienii revin în Slovania pentru a participa la Metaldays, şi împart scenă principala cu suedezii de la In Flames, Overkill, Ensiferum, Soilwork şi multe altele. În 2015 Arsea lansează primul material discografic intitulat „A New Dawn”, lansat prin Revalve Records şi încep o serie de concerte pentru promovarea acestuia.

Anuryzm-MRFOriginară din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, formaţia Anuryzm abordează un sound progresiv, cu accente de thrash, innovator şi neobişnuit pentru Orientul Mijlociu, dar care le-a adus aprecierea la nivel global şi i-a ajutat să împartă scena cu artişti consacraţi, precum Black Sabbath, Avenged Sevenfold, Epica, Nightwish, Yngwie Malmstreen, Scorpions şi mulţi alţii.
Trupa îşi are rădăcinile în Beirut, Liban, fiind, la început, un proiect al unor vechi prieteni de liceu, care au lansat primul lor demo în 2004, oprindu-şi brusc activitatea un an mai târziu. Trupa a revenit în 2011 cu schimbări în line-up şi un prim album. Cu numai două albume la activ, “Worm’s Eye View” (2011) şi “All is Not for All” (2015), dar cu numeroase concerte şi apariţii la festivaluri, formaţia a reuşit să strângă o mulţime de fani şi este gata pentru un turneu incendiar de promovare pentru noul lor album.

Burning-Rome-MRFBURNING ROME s-a format în 2015 la Torino (Italia), după destrămarea trupei Middle Man Theory şi este puternic influenţată de trupe precum SOAD, Scars on Broadway, Alice in Chains, Foo Fighters, Journey, Stone Sour sau Papa Roach. În ianuarie 2016, a fost publicată prima melodie extrasă de pe noul album, intitulat “Silence and Me” şi lansat în aprilie 2016, prin Subterane Symphony.
Formaţia Burning Rome îşi va promova acest prim material la Maximum Rock Festival 2016.

Share This