Spațiul fostului Club Daos din Timișoara s-a transformat în clubul Capcana și păstrează energia pe care au apreciat-o atâția ani iubitorii de rock din oraș.

Clubul Capcana de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5 și-a deschis larg porțile pentru prima dată între 10-12 mai cu ocazia SoundArt Festival Timișoara, și le promite în continuare timișorenilor pasionați de stilurile rock concerte de neuitat, artiști râvniți și aceeași atmosferă pe care o știau în incinta fostului Club Daos.

Un concert de neratat pentru timișoreni va avea loc în 9 octombrie 2018, când renumită trupa Crippled Black Phoenix din Regatul Unit va urca pe scenă în Capcana. Trupa a mai cântat în Club Daos în 4 decembrie 2015 și a avut un succes răsunător.

Crippled Black Phoenix este un proiect muzical de excepție în care activează sau din care au făcut parte muzicieni consacrați din trupe precum Iron Monkey, Mogwai, Gonga, Electric Wizard sau Hearts of Black Science.

Trupa s-a înființat în anul 2004 cu mulți-instrumentistul Justin Graves care, deși în acel moment era toboșarul trupei Iron Monkey este încurajat de Dominic Aitchison, basistul de la Mogwai să continue proiectul muzical început sub numele de Crippled Black Phoenix. Cu toate că sunt implicați și în alte proiecte muzicale, membrii formației rămân împreună și scriu piesă după piesă, formându-și astfel un sunet autentic cu o combinație experimentală de stiluri de la “progressive stoner” la “freak folk” sau “psychedelic doom”.

Între 2007 și 2016 trupa lansează un șir de 6 albume de studio extrem de apreciate care le aduc artiștilor concerte după concerte în întreaga Europă. Ultimul album al Crippled Black Phoenix este în lucru și urmează să fie lansat anul acesta.

Cu ocazia turneului Balkan & Greece 2018, Crippled Black Phoenix revine pe scena din Timișoara în clubul Capcana (fostul Daos) în 9 octombrie de la ora 20.00, cu The Devil’s Trade în deschidere.

Sunetul complex și armonia muzicală desăvârșesc renumele trupei și-al muzicienilor din componența sa, care astăzi sunt 8 la număr:
Justin Greaves: chitară, voce, chitară bas (studio), tobe (studio)
Daniel Änghede: chitară, voce
Mark Furnevall: sintetizator, clape, orgă, voce
Helen Stanley: pian, trompetă, voce
Ben Wilsker: tobe (live)
Tom Greenway: chitară Bas
Jonas Stålhammar: chitară, voce
Belinda Kordic: voce

Share This