White Walls îşi continuă turneul, urmând ca seara dedicată capitalei să fie o explozie de stiluri legate de un liant comun: progressive-ul. Pe 12 noiembrie cei de la White Walls vor concerta după o lungă pauză împreună cu Subliminal Damage, Axial Lead şi Tragic pentru promovarea ultimului lor album, “Escape Artist”.

WW 12nov“Escapism Tour” va însemna o serie de concerte în ţară, chiar şi în premieră, cu multe surprize şi alături de alte trupe reprezentative pentru curentul progresiv din ţară.

White Walls este o trupă care a luat cu asalt scena muzicală încă de la înfiinţare, urmată la scurt timp de un material discografic (“Mad Man Circus”) care a reprezentat în sine o speranţă vie pentru ce exista în underground la vremea respectivă. Un suflu nou şlefuit pe albumul “Escape Artist”, un album care a ridicat ştacheta pe noi culmi şi s-a introdus în playlist-ul oricărui iubitor al genului dar nu numai, o producţie deosebită, un vocal şi un instrumental surprinzător cu cât te adânceşti mai mult în ascultarea materialului fac din White Walls ceea ce sunt: deschiderea către noi orizonturi muzicale. După o perioadă de absenţă White Walls îşi reiau promovarea acestui material discografic care ar trebui să străbată urechile oricărui susţinător de underground indiferent de gusturi personale, cel puţin o dată.

Subliminal Damage lansează şi ei un material discografic la fel de aşteptat atât de media cât şi de ascultători, şi anume “Evo”. Cu ocazia acestui turneu, la care ei vor fi prezenţi ca supporting act în cele mai multe dintre locaţiile incluse, veţi putea asculta şi lua acasă şi noul album. Ascultând compoziţiile celor de la Subliminal Damage vei traversa auditiv o viziune muzicală experimentală ce îmbină techno-thrash-ul, mathcore-ul şi progressive-ul prin breakdown-uri şi tehnici ieşite din tipar şi redate printr-un distors şi high gain pătrunzător, un vocal versatil şi solo-uri extinse care accentuează tematicile delicate abordate de membri trupei.

Axial Lead îşi ia avântul în ultima perioadă cu o prezenţă din ce în ce mai pregnantă pe scena muzicală şi anunţă multe surprize la orizont pentru următoarea perioadă. Întruchiparea experimentalului, experienţa live a unui concert Axial Lead te va purta literar şi auditiv pe alte lumi, văzute prin ochii trupei. Avant-garde şi progressive, Axial Lead croieşte haine metaforice realităţii de zi cu zi printr-o furtună de trioleţi, solo-uri cu influenţe felurite, schimbări de ritm neaşteptate dar care te vor captura instant şi o voce puternică.

Tragic continuă pe aceeaşi linie experimentală care reuneşte toate trupele ce vor acapara scena din club Fabrica pe 12 noiembrie. De maturitatea compoziţiilor şi imposibilitatea includerii trupei într-o singură categorie muzicală îţi poţi da seama printr-o singură ascultare a primului lor material discografic, “Cronos”, un EP care alternează magic psihedelicul cu post-rock-ul şi alte influenţe ce pot fi reunite doar prin simpla descriere oferită chiar de trupeţi: tragic metal.

Mai multe detalii legate de program şi eveniment în curând. Facebook event.

Share This