YMF-19septRecolta concertelor din această toamna se anunţă a fi bogată, iar unul dintre cele mai interesante evenimente va avea loc la Arenele Romane, pe 19 septembrie. Senzaţia muzicii pop Sore, Bubu Cernea şi “academicienii” de la Berklee College of Music reuniţi de muzicianul român sub titulatura Bubu College Experience, dar şi una dintre cele mai iubite trupe rock de la noi, Viţa de Vie, promit un show extraordinar, o noapte în care bariera dintre genuri se destramă, pentru a da întâietate bucuriei pe care muzică o trezeşte în fiecare dintre noi.

Arenele Romane se vor transforma într-un spaţiu interactiv în care cei prezenţi în public vor trăi o experienţă de neuitat alături de artiştii aflaţi pe scenă.

Despre Bubu Cernea ştiam deja că este un baterist de excepţie care a făcut prima dată cunoştinţă cu beţele de tobe la vârstă de 2 ani. S-a remarcat încă din copilărie prin apariţiile la televiziunea naţională, obţinând şi performanţa de a participa în finala internaţională a Eurovisionului copiilor. Bubu nu s-a ţinut niciodată departe de scenă şi de micul ecran. Bubu a urmat cursurile prestigioasei Berklee College of Music din Boston, USA. Datorită rezultatelor excepţionale, facultatea americană i-a dat dreptul să termine cursurile în doi ani în loc de patru. Bubu este singurul muzician român care a obţinut o diplomă la cea mai mare şi importantă facultate de profil din lume, cu distincţia Summa Cum Laude. Alături de unii dintre cei mai talentaţi colegi de facultate, Bubu a fondat formaţia Bubu College Experience pe care o vom putea vedea live, în premieră, pe 19 septembrie în show-ul de la Arenele Romane.

Viţa de Vie nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre pilonii muzicii rock din România. Anul viitor formaţia va împlini 20 de ani de activitate, timp în care şi-a trecut în palmares numeroase realizări, dintre care enumerăm, sumar: 6 albume de studio, sute de concerte susţinute în întreaga ţară, show-ul acustic sold out desfăşurat la Opera Română, dat în cinstea aniversării a 15 ani de viaţă sau concertul de celebrare a 15 ani de “Fenomental” la Arenele Romane, distincţii precum premiul OTTO (acordat de revista Bravo) sau trofeul UPFR şi lista poate continua.

Cele trei recitaluri vor avea loc în ziua finalei celui mai mare festival concurs din ţară, Young Music Festival (17-19 septembrie) ce se va desfăşura în patru etape (inclusiv finala), prima constând în trimiterea unui demo la adresa de email youngmuiscfestival@gmail.com, iar următoarele 2 presupunând demonstraţii live chiar pe scena Arenelor Romane. În toate zilele festivalului intrarea este liberă.

Concursul din cadrul Festivalului va avea 5 secţiuni de vârstă şi va recompensa cu premii consistente câştigătorii. Toţi participanţii vor avea şansa de a interacţiona cu personalităţi ale industriei muzicale de la noi şi de a cânta live pe scena pe care s-au prezentat, de-a lungul timpului, artişti internaţionali de prestigiu. Mai multe detalii privind regulile de participare şi categoriile de vârstă cărora li se adresează concursul sunt disponibile pe site-ul www.youngmusicfestival.ro.

Share This