The Ocean porneşte în turneul de promovare a celui mai nou material, intitulat ”Phanerozoic” și va concerta, alături de Rosetta, în Cluj-Napoca la /Form Space în data de 12 Noiembrie 2018, în Bucureşti la Club Control în data de 14 Noiembrie 2018 şi în Timişoara la Reflektor Venue în data de 15 Noiembrie 2018.

The Ocean este în acest moment una dintre cele mai iubite trupe de post-metal din Europa, îmbinând măiestrit sonoritati de atmoshperic sludge şi chiar hardcore în muzica sa. Grupul german a luat fiinţă în anul 2001, la Berlin. Membrii actuali ai grupului sunt: Loïc Rossetti, Robin Staps, David Ramis Åhlfeldt, Mattias Hägerstrand şi Paul Seidel. Trupa a luat naștere în anul 2001, când Robin Staps a închiriat subsolul unei foste fabrici de aluminiu din al doilea război mondial, în inima orașului Berlin-Kreuzberg. După câteva săptămâni de lucrări zilnice de construcție, s-a născut Oceanland – un vast complex subteran de studiouri de înregistrare și dormitoare pentru artisti, unde mulți membri ai The Ocean vor petrece cea mai mare parte a vieții lor muzicale. Spectacolul live al trupei a fost conceptualizat și îmbunătățit în acest loc. De-a lungul anilor, în jurul Staps s-a format un nucleu de muzicieni adepţi ai sonorităţilor clasice şi rock. Patru dintre albumele The Ocean au fost inregistrate la Oceanland, înainte ca trupa să fie evacuată din acest loc spaţiu în anul 2008. În acest turneu, The Ocean promovează recent lansatul al 8-lea album de studio, “Phanerozoic I: Palaeozoic” (2018), cel care le urmeaza pe: “Fogdiver” (2003), “FluXion” (2004), “Aeolian” (2005), “Precambrian” (2007), “Heliocentric” (2010), “Anthropocentric” (2010) si “Pelagial” (2013). Este imposibil să încerci să-ți amintești orice membru trecut prin grup. Probabil că au fost în jur de 30-40 în total. Nimeni nu-și amintește de toți. Unii s-ar putea să fi murit sau să intre în alcool; alții ar putea fi în viață, dar au dispărut misterios la un moment dat, chiar și în timpul turneelor ​​… Până în prezent, The Ocean a lansat 8 albume de studio îndelung aclamate şi apreciate în critica de specialitate și un EP cu legendele post-rock-ului japonez, Mono. În scurt timp, The Ocean a devenit cunoscut pentru spectacolele sale vii, combinate cu visuals-uri de efect, pe care le-a transpus scenic în cele mai îndepărtate colțuri ale globului, din Siberia până în Ecuador. De-a lungul celor 17 ani de existenţă, The Ocean a concertat alături de Opeth, Mastodon, Mono, The Dillinger Escape Plan, Anathema, Between The Buried And Me și Devin Townsend și a apărut pe scenele unor festivaluri importante, printre care Roskilde, Dour, Pukkelpop, Roadburn, Wacken Open Air, With Full Force, Summer Slaughter, Summer Breeze și Graspop Metal Meeting. Pelagic Records, casa de discuri proprie a grupului, a devenit, de asemenea, una dintre cele mai importante din Europa pe feliile post-rock și post-metal, cu un catalog de 120 de lansări începând cu 2009.

Rosetta este un grup american înfiinţat în anul 2003, în Philadelphia, Statele Unite Ale Americii. Este cea de-a doua venire a americanilor în România, după ce, în urmă cu 2 ani, Rosetta a concertat în Cluj-Napoca şi Bucureşti. În acest timp, Rosetta a susţinut peste 1200 de concerte în peste 40 de ţări. În 2017, Rosetta a lansat cel de-al şaselea album de studio, intitulat “”Utopioid“. Primele doua albume ale grupului, “The Gallilean Satellites” (2005) si “Wake/Lift” (2007) au adus intr-un mifrific punct comun elemente de hardcore, drone metal, doom metal si chiar atmospheric sludge. In cel de-al treilea album al grupului, intitulat “A Determinism of Moralty” (2010), elementele celeste au lăsat întâietate celor muzicale, devenite, cumva, mai sofisticate. Cel mai întunecat şi neliniştit album al trupei, “Anaesthete” (2013), a marcat cel mai mare succes al trupei de până atunci, costurile de producţie ale acestuia fiind recuperate din vânzări în 24 de ore de la punerea în vânzare și rămânând cel mai bine vândut album pe Bandcamp timp de aproape o lună. “Ephemera Quintessential” (2015) este primul album al grupului lansat in formula de 5 membri. 

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele pot fi procurate de AICI la următoarele preţuri: primele 150 de bilete – 55 de lei; următoarele 150 bilete – 65 de lei; restul biletelor și la intrare – 75 de lei. În acest moment, pentru concertul de la Bucureşti biletele pot fi procurate de AICI la următoarele preţuri: 70 de lei până la epuizarea primelor 200 de bilete; restul biletelor şi la intrare – 80 de lei. Pentru concertul de la Timişoara, biletele pot fi procurate de AICI la următoarele preţuri: primele 100 de bilete – 50 de lei; următoarele 100 bilete – 60 de lei; restul biletelor și la intrare – 70 de lei.

Share This