În data de 29 Septembrie 2018, Flying Circus Cluj-Napoca va fi gazda concertului trupelor Villagers of Ioannina City (Grecia) și Iarba Fiarelor (România). Pentru acest concert, primele 150 de bilete costă 30 de lei, acestea fiind disponibile atât în avans (în format fizic poți achiziționa de la orice Librărie Humanitas din țară, dar și de la Cinema “Florin Piersic” Cluj-Napoca), cât și la intrare, în seara concertului, în limita disponibilității. După epuizarea primelor 150 de bilete, următoarele vor costa 40 de lei. Cu o zi mai devreme, grecii vor concerta în Clubul B52 din București (în deschidere: Anemic Disco șiZero Fox Given) (bilete în presale: 25 de lei via Eventbook)

Villagers of Ioannina City este o trupă de rock experimental/psihedelic, formată în anul 2007 și activă, așa cum și numele trupei o dezvăluie, în orașul Ioannina din Grecia. Stilul muzical abordat de trupă este post rock, cu o doză semnificativă de muzică folk tradițională din Epirus. Tradiția muzicală a regiunii de proveniență a trupei se caracterizează prin polifonie și utilizarea clarinetului. Sunetul trupei îmbină muzica tradițională cu formele psihedelice moderne, creând un sunet unic. Villagers of Ioannina City a înregistrat un CD promo în 2010, iar în Aprilie 2014 a lansat primul lor album cu titlul “Riza“, care s-a bucurat de aprecierea criticilor și a fanilor, ceea ce a dus la epuizarea rapidă a ediției limitate de double LP-uri și CD-uri. În 2015, trupa a lansat un nou EP, “Zvara/ Karakolia” (Mantra RecordsNoiembrie 2014), care a fost la fel de bine primit, atât în Grecia, cât și peste hotare. Villagers of Ioannina City se numără printre trupele care au dat tonul noului val de stoner rock din Grecia, dar se distinge printr-un sound aparte și putem spune că îi apartine doar ei. Villagers of Ioannina City combină elemente din psychedelic rock, post-rock și stoner rock cu o doză generoasă de folk grecesc și muzică tradițională. Villagers of Ioannina City urmează să lanseze un nou material, acesta fiind si motivul pentru care se află în această toamnă în turneu prin toată Europa.

iarba Fiarelor este un proiect muzical care s-a născut vara trecută, pe la apus, în timpul unei călătorii. S-a format pe timpul iernii, înainte de răsărit și mult după ce se înnopta la Șieu Odorhei, Bistrița-Năsăud. S-a dezvoltat în jurul vocii și a percuției și a versurilor inspirate din cultura autohtonă și scrise în limbaj băștinaș (neaoș). Proiectul iarba Fiarelor îi aduce laolaltă pe Cristi Chiriac (voce & chitară), Radu Zăgrean (tobe & percuție) și Ionuț Burcușel (chitară bass). Trio-ul face o simbioză între versuri, ritmuri elemente de folclor autentic și influențele muzicale recente. Proiectul poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă, care descuie lacăte. Pe scena muzicală, iarba Fiarelor descuie muzica.

Share This