În Vestul sălbatic timişorean, izvorâtor de nestemate mai mult şi mai puţin şlefuite în ale muzicii metal, sfârşitul anului 2015 a adus temelia unui nou proiect muzical, intrigant încă din titlu: Cor Sanum, adică sunet al inimii sau sunet sănătos sau inimă sănătoasă … la liberă alegere!

Cor Sanum a prins formă în 28 decembrie 2015, când a avut loc prima întâlnire între membrii ei fondatori, Liviu (Capone) Aştilean şi Cosmin (Brando) Bulea. Trupa a început să lucreze la un material format din piese proprii, iar în decursul unui an de zile a reuşit să construiască un repertoriu format din nu mai puţin de 12 piese, plus ale 4 idei în lucru, suficient încât să poată înregistra 2 albume fără probleme.

Deşi nu au avut posibilitatea unei săli de repetiţii dotate cu minimul necesar, cei doi membrii Cor Sanum de atunci şi-au desfăşurat activitatea muzicală în apartamentul lui Brando, reuşind să obţină prin eforturi financiare minimul necesar pentru a înregistra şi a edita piesele compuse. După exact un an, a apărut în drumul lor Mihai Cicu, un tânăr vocalist cu potenţial uriaş. în 05.02.2017, trupa Cor Sanum a filmat un videloclip la piesa “Aprinde-ţi lumina interioară“, în formulă de 5, trio-ul Capone-Brando-Colonelul M.C. fiind completat de Andrei (Oli) Olinic (chitară) şi de juniorul Cristi Nicolici (tobe).

Imediat ce trupa a devenit un trio, datorită ajutorului oferit de Marian Horvat, aceasta a reuşit să imprime un material demo alcătuit din 5 piese, material ce a fost lansat în data de 07 Ianuarie 2017.

Vă prezentăm primul videoclip oficial formaţiei Cor Sanum, pentru piesa “Aprinde-ţi Lumina Interioară“, despre care promitem că promie! Personal, dincolo de originalitatea amalgamului stilistic descris încă din titlu, am apreciat în mod deosebit versurile, care pun un accent deosebit pe intelect.

Autor: Tudor Bolgar

Share This