CORBU organizează în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, cea de-a doua ediție a turneului Vracii de Vin Nou, ediție care a fost inaugurată în 2018 la Muzeul Simțurilor din București. Orașele care s-au bucurat de acest turneu au fost Craiova, Codlea, Oradea. Anul acesta membrii Proiectului CORBU duc Turneul Vracilor de Vin Nou în Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Băile Figa.

Scopul turneului este legat de crearea unei relații de respect, acceptare și apreciere a diversității culturale și a tuturor formelor prin care acestea se pot manifesta artistic.

Vracii de Vin Nou sunt: Sergiu CORBU Boldor (vioară, caval, voce), Florin Chirilă (chitară bass), Flavius Cristian Mocanu (clape), Valerio Di Natale (chitară electrică), Răzvan Meseșean (saxofon).

Povestea turneului a pornit de la binecunosuta sărbătoare: Halloween-ul. Din dorința de a găsi un echivalent în cultura populară românească a Halloween-ului, Corbu aduce în fața publicului român sărbătoarea Cosmandinului.

Pentru că urmează luna vinurilor – când mustul se transformă în licoarea cea nouă – luna lui Vinar (sau Brumar, cum i se mai spune în credința populară) membrii Proiectului muzical CORBU s-au gândit să se alinieze cu sărbătoarea Cosmandinului (1 noiembrie) și să pornească în Turneul Vracilor de Vin Nou.

Cosmandinul este vraciul din luna promoroacei și a Vinului Nou. În credința populară Cosmandinul este încrucișarea numelor a doi sfinți: Cosma și Damian, numiți și doctori fără de arginți pentru că vindecau rănile trupești și sufletești fără să ceară nimic în schimb.

„Despre vin se povestește că demască minciunile și învinge vrăjile, fiind singura băutură care, picurată drept ofrandă și înghițită de pământ, poate fi băută de cei morți. Turneul Vracilor de Vin Nou este un dar adus de noi trupului și sufletului. Noi transformîm vinul în sunet, tristețea în bucurie, plictisul în creativitate, singurătatea în armonie. Turneul Vracilor de Vin Nou este Halloween-ul nostru” – Sergiu Corbu Boldor

Turneul Vracilor de Vin Nou este susținut de parteneri care duc informația de calitate mai aproape de oameni.

Le mulțumim astfel celor de la Definite Rock, Romania Rock, Utopia Balcanică, UndergroundMusic, Sălajul Pur și Simplu, Direct Target, Asociația No Sheep, Asociația Celtic Transilvania.

Detalii evenimente:

https://www.facebook.com/events/526122334909432/
https://www.facebook.com/events/1303834309804280/
https://www.facebook.com/events/731949040637106/

Share This