Proiectul CORBU au lansat cel de-al doilea material discografic numit: Ce-am pățit odată. Materialul este un EP care conține cinci piese (Ce-am pățit odată, Furnica (fabulă), Never ending, Raiu, Ziua de vară) și poate fi ascultat integral și descărcat de aici: http://panacorbului.ro/resume/descarca-ep-ul-ce-am-patit-odata/. Materialul în format fizic urmează să apară la sfârșitul lunii septembrie.

Conceptul vizual al albumului este creat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu. Desenele sunt realizate de sculptorul Claudiu Pop. Muzica și versurile îi aparțin lui Sergiu Corbu Boldor, în colaborare cu membrii proiectului CORBU: Florin Chirilă (chitară bass), Flavius Cristian Mocanu (clape) și cu Valentina Coțofamă (vioară), Alex Nichita (chitară electrică), Nunu Racris (tobe), Sebastian Arvai (tobe). Postproducția, mixajul și masterizarea sunt realizate de Adrian Bologa.

Povestea din spatele EP-ului este legată de simbolistica întregului concept al Proiectului Corbu: contradicția:

 „Dumnezeu știe de unde, se ivi, în zilele noastre un corb… dar nu ca toți corbii, ci altfel. Spune că l-ar fi trimis Cel de Sus c-o veste bună pentru noi, cei de jos. Ceva i s-ntâmplat însă, de cum a trecut de poduʾ cu ceruʾ și-a apucat pe cărările muritorilor. Ce-a pățit anume, nu știe prea limpede nici el, dar lasă să se-nțeleagă că totul i se trage de la furnica ce l-a întâmpinat cu ierburile ei, în semn de bun venit, pe meleagurile noastre. De-atunci, deși veacul i se trece, ca ziua de vară, întru bucurie și lumină, ceva nu mai e ca acolo de unde a venit. Pentru că acolo, în rai, el era alb… iar acum e negru… Și negrul e frumos, nu-i vorbă, dar amintirea albului aceluia îl urmărește… până și-n vis, până și-n cânt, poate de aceea în versul său răsună, tot timpul, o poveste… de iubire… între două culori”. (În căutarea albului pierdut, Maestrul nostru spiritual)

 

 

 

 

 

 

Despre album:

„O lume cu furnici și murături, cu panici și țuici, cu sâni goi, cu Pablo Escobar care-și face de cap, cu mândre care dorm pe afară, un univers în care Dumnezeu e invitat să fie doar spectator. O pretenție la existență. Când dă cu tine de cer, când te lasă în pace să-ți duci dorul erotic. Un never ending bine amestecat muzical, unde parcă încape tot, atâta timp cât mai e timp”. (Radiografie clară în imaginar, Adrian Voichițescu).

 

Ce-am pățit odată este un EP care combină prin sunet arhaicul, eroticul, apropierea și depărtarea de rădăcinile autentic românești. Asemeni imaginilor care însoțesc textele, piesele sunt secționări în oglindă ale stadiilor firii umane: pierderea și regăsirea iubirii atât prin stimuli naturali, cât și prin stimuli înalt naturali. Ce-am pățit odată este și un refresh dat celor care se caută pe ei înșiși prin sunet”. (Luiza Matilda Mitu)

CORBU: Mulțumim nouă, maestrului nostru spiritual, familiei și câtorva prieteni apropiați ce ne împing din umbră spre lumină. Mulțumim, în mod special, celor care ne ascultă!

 

 

 

Share This