“E He Hei” este prima melodie CRI GRI compusă de mine pe un text dat. Este vorba de una din mai multele poezii cu titlul “Cântec” scrise de Traian Furnea (n. 14 aprilie 1954Cluj Napoca – d. 3 august 2003București)

 

Aș sluji un pat de pușcă
aș dormi-n cătarea ei
până pe sub clar de lună
ar apare dumneaei
aș ruga-o cu o rană
să mă strige peste râu
și-ar pica din cer o pană
într-al lacrimilor râu
și-aș ținti ecoul bine
drept în inimă frumos
și-astfel lepădat de mine
aș pleca în cer pe jos

 

A fost înregistrată la RealSoundVision sub patronajul lui Victor Panfilov ca inginer de sunet şi producător muzical. La acordeon şi moog sintetizator este Lyuben Gordievski, Neuro la chitară şi Nunu la tobe.

 

Din lipsă de fonduri n-a fost posibilă realizarea unui videoclip pe măsura cântecului, aşa că am făcut un ydeoclip în care să se sublinieze prea puţin cunoscuta creație a poetului.

Cea mai circulată poezie a sa este “Vânătoreasa cea fricoasă” cântată de Roșu și Negru sub titlul “Pseudofabula”. Autorul cântecului nu s-a cunoscut cu poetul aşa cum a avut ocazia Horaţiu Mălăele care afirma “Traian Furnea a fost o personalitate proteică de o inteligență nepereche. Consider că întâlnirea mea cu el a fost o soluție cerească”

 

Mi-am dorit această lansare pe data de 25 Mai, de ziua Înălțării Domnului. Textul cântecului are o candoare foarte potrivită cu această dorinţă!

 

S-avem parte de lină lumină!

Ștefan Mardale

Piesa o veți putea asculta și în programele Definite Rock, fapt pentru care îi mulțumim lui Nea Fane și “găștii nebune” de la Cri Gri.

Share This