În seara de Sâmbătă, 8 Aprilie 2017, Celelalte Cuvinte au revenit după 5 luni în Cluj-Napoca, după concertul aniversar de 35 de ani susţinut în data de 6 Noiembrie 2016 în /Form Space. De data aceasta, locaţia aleasă pentru concert avea să fie Hard Club, loc în care trupa mai concertase şi în urmă cu 2 ani. De această dată, orădenii au încheiat o serie de 3 concerte, care a mai cuprins cântări în Hard Rock Cafe Bucureşti şi Barock Petroşani.
 
De data aceasta, revenirea nu a fost marcată de un moment deosebit în biografia trupei, deşi casa de discuri Soft Records a reeditat, recent, primul album al trupei, concertul constituindu-se mai degrabă într-o pregătire pentru ceea ce se aşteaptă a fi cel de-al nouălea album de studio al trupei, care va apărea undeva la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. De altfel, 3 dintre primele 4 piesa pe care trupa le-a cântat la Cluj-Napoca se vor regăsi pe acest nou album: “Astă Lume”, “Ultima Toamnă” şi “Nouă”.
 
În jurul orei 21:45, trupa a urcat pe scenă, cu 45 de minute întârziere faţă de programul anunţat iniţial, în asteptarea unui număr de fani mai mic decât ne-am fi aşteptat sau decât trupa ar merita. Din nou, la fel ce la orice concert al lor, m-am bucurat să văd public de toate vârstele şi de toate genurile, remarcând în primul rând un puşti care, alături de toată seara, a cântat aproape vers cu vers toate piesele trupei, dar şi o persoană aflată în scaun cu rotile. Nu este nici un secret, pentru mine Celelalte Cuvinte este trupa românească preferată, ajungând cu această ocazie la cel de-al 21-lea concert în care i-am văzut pe Călin Pop (voce, chitară), Marcel Breazu (chitară bass, voce), Tiberiu Pop (claviaturi, voce), Leontin Iovan (tobe) şi Ovidiu Roşu (sunet, vioară) (da, printre alte superlative ale rock-ului românesc, merită menţionat faptul că trupa concertează în această formulă încă din anul 1986). Pe lângă cele 3 piese noi (pe care trupa le tot interpretează în concerte începând de anul trecut), un alt highlight al serii a fost interpretarea unor piese pe care trupa le include extrem de rar în setlist-uri: “Fără Stăpân”, “În Vin Muiat”, “Nu-mi Da Tot Într-o Zi” (care a culminat cu un exploziv solo de tobe marca Tinu Iovan) şi “La Ceas Târziu”. Dincolo de piesele noi, aceste 4 piese au reprezentat pentru mine apogeul serii, într-un spectacol care – aşa cum trupa ne-a obişnuit – a durat puţin peste 2 ore, cu o pauză de 15 minute. Cel mai bine este să las playlist-ul mai jos. Vorbeşte mai bine decât aş putea-o eu face, când e vorba de perfecţiunea concertelor marca Celelalte Cuvinte, care atinge noi şi noi apogeuri pe măsura ce trupa “îmbătrâneşte” frumos:
 
1. Astă Lume;
2. Ultima Toamnă;
3. Fără Stăpân;
4. Tranzit;
5. Nouă;
6. Zmeie;
7. Se Închid;
8. Neam Blestemat;
9. Balanța.
 
~ pauză ~
 
10. Între Vise (acustic);
11. Scrisori Iubite;
12. În Vin Muiat;
13. Așa E Viața Mea;
14. Nu-mi Da Tot Într-o Zi;
15. La Ceas Târziu;
16. Caracteruri;
17. Dacă Vrei;
18. Fântâna Suspinelor.
 
bis:
 
19. Iarbă Prin Păr;
20. Un Sfârşit E Un Început.
 
Autor: Tudor Bolgar
Share This