Profitând de faptul că, în week-end-ul proaspăt încheiat, am fost prezent în Timişoara pentru un târg de job-uri, am ales ca cele două seri să mi le petrec, cum altfel?, concertistic, având în vedere faptul că nu mai văzusem niciuna dintre cele 4 trupe la care mă refer, dar nici cele două cluburi în care aceste concerte au avut loc în urma recentelor modificări interioare.

Astfel, seara de Vineri am dedicat-o clubului Manufactura, în care nu am participat la concerte până acum şi, mai mult, nici nu fusesem de când a fost cosmetizat. Aspectul trupei care urma să concerteze a fost mai puţin important, având în vedere faptul că urma să concerteze o trupă tribute (şi nu am o părere grozavă despre astfel de trupe indiferent de calitatea actului artistic prestat), ci cel mai mult am fost interesat să văd Manufactura, ce fel de public se perindă pe acolo şi să mă cunosc şi personal cu prietenii mei Robert şi Robyn.

Datorită eternei probleme a traficului, am întârziat la concertul maghiarilor de la Crazy Little Queen Tribute Band, o trupă care, aşa cum îi spune şi numele, este un tribute band Queen care a avut concertul de debut în data de 5 Octombrie 2017, în Backstage Pub din Budapesta. Nu aş putea spune că am fost dezamăgit de această întârziere, având în vedere că nu am fost impresionat de nimic la această trupă. Totuşi, am prins ultimele 3 piese din prima parte a concertului şi integral partea a doua. Nu are rost să zăbovesc asupra playlist-ului, întrucât acesta a cuprins (cred) mai toate hit-urile Queen. La bis, s-au interpretat, aşa cum era de aşteptat, “We Will Rock You” şi “We Are The Champions“. Trupa a fost formată la Budapesta în anul 2017 şi îi are în componenţă pe Balikó Tamás – clape, Giorgio – voce, Jurisits Miklós – chitară, Kajtár Tamás – chitară bass şi Kovács Gergely – tobe. Trecând peste faptul că nu am cum să apreciez o trupă care nu interpretează creaţii proprii, nici calitatea interpretării instrumentale nu m-a impresionat cu nimic, dar evident că la hit-uri tot românul se înghesuie şi trupa a prins bine, ce-i drept că unui public suficient de nenumeros încât să umple Manufactura.

Despre Manufactura … este unul dintre cluburile de rock/metal cu cea mai intensă activitate concertistică din ţară la ora actuală. desigur, datorită spatiului mic aici nu concertează trupe de talie, acestea fiind redirecţionate către Capcana (ex-DAOS). Mi se pare inacceptabil (iar acest lucru este valabil pentru marea majoritate a cluburilor din ţară vizitate în ultimul an) să existe cluburi fără garderobă cu om la discretie. Este sufocant înăuntru, chiar şi pe o vreme răcoroasă cum a fost în acest week-end, însă un lucru care mi-a plăcut la acest club este caracterul în general friendly al oamenilor, chiar şi faţă de persoane necunoscute, lucru mai rar întâlnit într-o Timişoară caracterizată de egoism de trufie tipic bănăţean … semn că, fără să pot certifica acest lucru, am impresia că Manufactura are o clientelă formată. M-am simţit fain, dar cumva Manufactura tot îmi pare un loc impropriu desfăşurării de evenimente live. Cu atât mai mult, este demn de lăudată perseverenţa staff-ului clubului în a organiza şi găzdui evenimente live.

La finalul concertului, am preferat să mă orientez către Lemmy’s, singurul loc din Timişoara dedicat exclusiv metaliştilor, cu un iz aparte specific acestor ascultători şi acestei muzici. Şi cu preţuri decente pentru un local situat în plin centrul oraşului. M-am simţit tare fain acolo, mai ales că m-am reîntâlnit întâmplător cu o mână de oameni faini.

Autor: Tudor Bolgar

Share This