Ce minune s-a abătut asupra Zalăului! După aproape 2 ani în care am fost văduviţi de concerte metal în oraşul de la poalele Meseşului, planetele s-au aliniat şi, profitând de aniversarea de 10 ani a trupei, băimărenii de la Ethernus ne-au promis cu vizita! Astfel, un week-end plin de concerte, constând în prestaţiile trupelor Dust Bolt şi Berserkers (Vineri, 3 Martie 2017, Irish & Music Pub Cluj-Napoca), Jinjer şi Gray Matters (de asemenea, Vineri, 3 Martie 2017, dar în The Shelter Cluj-Napoca) şi Riot Monk şi Harmăsar (Sâmbătă, 4 Martie 2017, Hard Club Cluj-Napoca), l-am încheiat zloata acasă, în Diesel Club.

Încă din jurul orei 20:30, publicul s-a adunat în număr poate nespus de mare pentru o seară de Duminică, raportat la mărimea Zalăului, astfel încât pe parcursul serii am fost undeva pe la 70 de omuleţi. Atmosfera a fost una foarte faină, căldură emanată datorată unei mâini de prieteni care mai mobilizăm fenomenul în Zalău, care i-am făcut şi pe cei de la Ethernus să se simtă în elementul lor. Doza consistentă de melodic death / black, pigmentată cu sonorităţi symphonic / power, a prins mereu bine publicului care a rămas mereu fidel trupei, în ciuda numeroaselor vicisitudini cu care Ethernus s-a confruntat în mai fiecare moment al existenţei sale. Sound-ul devenit marcă înregistrată Andrei Sălăgean, adulmecând a Dimmu Borgir, Tarot, Septicflesh, Kamelot, Nightwish, Megadeth sau Behemoth, a dezmorţit cu greu public, dar, către finalul concertului, acesta s-a antrenat vizibil în hedbang-uri şi, mai mult, a intrat în interacţiuni faine cu membrii trupei. Când ai şi prezenţe feminine în trupă, acest lucru devine, evident, inevitabil.

Toată lumea s-a simţit ca-n poveste, motiv pentru care ne permitem să zămilsim faptul că s-au creat premise fondate pentru revenirea concertelor metal în Diesel Club Zalău!

Playlist Ethernus la Zalău:

1. EuryNome
2. Welcome to Eternia;
3. Patul de Spini;
4. Rătăcesc;
5. Destin;
6. Fairies Dance;
7. La Cripta lui Vlad Dracul;
8. Puritania (Dimmu Borgir cover);
9. Prologue Ethernus;
10. Imperator Ethernus;
11. Legend of the King;
12. Haunted;
13. Queen of Time;
14. The Sinister and the Lady.
La Zalău, Ethernus s-au prezentat în formula:
Alexandra Gaeta – voce;
Andrei Sălăgean – voce, chitară, chitară bass
Florin Stan – chitară
Laci Ernst – tobe
Autor: Tudor Bolgar
Share This