Trebuie să recunosc că am așteptat această seară de jumătate de an. Îi mai văzusem pe Harakiri for The Sky în Ungaria, la Budapesta, anul trecut, când au concertat în bine-cunoscutul A38 Hajo și am rămas cu niște amintiri foarte plăcute. De asemenea, am fost plăcut surprins și în urma anunțării formațiilor din deschidere, care au făcut un show excepțional pe data de 16 Mai în Clubul Capcana.

Seara începe cu Paint For The Blind. Proaspăt-formatul grup timișorean de post-rock a încins atmosfera și a oferit un spectacol de zile mari. Numele trupei face referire la încercările și necazurile artistului și la mijloacele imperfecte de comunicare cu publicul țintă. Formația are componenți din trupe precum: Signatura Rerum, Transmuter sau Vaarcloc.

Odată cu primele acorduri, trupa a trezit publicul, declanșându-se un ambient veritabil. Piese precum: “Our Stricken Ways” sau “Blackhole” au fost appreciate de public prin aplauze furtunoase și aclamații pe măsură. Paint For The Blind a constituit o surpriză plăcută a serii de Joi și sper ca formația să împartă în viitor scena cu nume mari ale stilului precum: Russian Circles, Oh Hiroshima, Alcest, Explosions In The Sky sau We Lost The Sea.

Magnetic nu este un nume strain pentru publicul român, fiind o trupă care a mai poposit pe meleagurile noastre în Octombrie 2018, atunci când au concertat la București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara. În seara de 16 Mai, bulgarii au fost plini de energie, ținând în priză publicul pe tot parcursul concertului..Am avut parte de un show de metal extrem ca la carte, cu piese precum “It Shall Be Done”, “King For One Day” sau “Back To My Soul”.

Formația combină crossover-ul și nu metal-ul, reușind un sound unic. Timp de o oră și un sfert am avut parte de ritmuri diverse și multă dedicare pe scenă din partea artiștilor. Publicul a fost în extaz, fiind impresionat de prestația trupeților.

Mult așteptata formație austriacă Harakiri For The Sky ajunge în premieră în orașul de pe Bega. După succesul răsunător al albumului “Arson”, lansat anul trecut, formația a primit mai multă atenție atât de la revistele de specialitate străine, cât și de la agenții de booking din alte țări. Este unul din cele mai cunoscute nume ale stilului post-black metal, în câțiva ani reușind să se facă remarcați prin piesele lansate. De obicei, în piese se vorbește despre imposibilitatea împlinirii idealului, momentele grele din viață și stările copleșitoare de depresie.

Austriecii încep concertul prin interpretarea piesei “Stillborn”, care face parte din albumul “Arson”. Odată ce Harakiri For The Sky au început să cânte, publicul s-a adunat în număr mare, făcând dificilă traversarea prin club, semn ce arată mobilizarea fantastică a mulțimii din acea seară. Spiritele se încing odată cu interpretarea binecunoscutei piese “Funeral Dreams”, fiind una dintre cele mai iubite piese ale formației de către fani.

Nu a lipsit nici cea mai cunoscută piesă a formației, și anume “Calling The Rain”, în timpul căreia publicul se afla în transă. Am avut parte de un setlist diversificat, cuprinzând și piese precum: „My Bones To The Sea” sau “Jhator”.Formația a realizat, astfel, o trecere prin întreaga discografie, oferind o atmosferă fantastică și un sentiment plăcut de nostalgie. Am observat chiar și oameni din public care fredonau vers cu vers piesele cântate, ceea ce demonstrează aprecierea pe care publicul o are pentru artiști. Îmi este greu să exprim în cuvinte intensitatea emoțională trăită în acea seară, deoarece a fost cu adevărat unul din cele mai spectaculoase concerte la care am luat parte.

Autor: Tudor Vâșcan

Share This