Dacă e Sâmbătă, e încă un concert de zile mari în Reflektor Venue. De această dată, am avut ocazia să asistăm la lansarea a 2 albume ce aparțin unor nume apreciate ale scenei actuale rock/metal românești și anume: Methadone Skies și Pinholes. De asemenea, au fost invitați în deschidere și maghiarii de la Her Higness.

După o mică întârziere, duo-ul maghiar începe în forță. Am fost surprins să văd un spectacol pe cinste din partea unei trupe cu doar doi oameni. Formația ia naștere în anul 2014, la inițiativa lui Tamás și András, din pasiunea pentru stoner rock. Maghiarii au oferit un show de zile mari, fiind foarte energici pe scenă și transmițând căldură publicului.

Au interpretat piese precum: ”The Budd Dwyer Method”, ”Demolition Of Mind” sau ”Catechesis of Dirt”.Her Highness e, cu siguranță, o trupă tânără pe care abia aștept să o revăd deoarece consider că are multe de oferit pe scenă și este totodată o experiență auditivă interesantă.

Seara continuă cu Pinholes, o formație care nu mai are nevoie de prezentări, fiind bine cunoscută de catre publicul autohton. Trupa a venit în orașul de pe Bega cu ocazia tuneului de lansare al proaspătului material discografic intitulat “Dorumetru”, numele fiind preluat după o sculptură a lui Valentin Vârtosu. Printre personalitățile care au contribuit la acest album se numără și Ada Milea, care a adus un aport semnificativ pentru versuri și voce.

Piese precum “Scriu, rescriu și tremur”, “Când Pluto era planeta” sau “Liliac” nu au lipsit din repertoriul artiștilor. Nici compozițiile mai vechi și cunoscute nu au fost trecute cu vederea, având loc un “Dialog” aparte cu publicul, în care a fost prezentată și “Poza”. Pe parcursul prestației moldovenilor, publicul timid “cu bujori în obrăjori” s-a apropiat de artiști fiind plăcut dispus și răspunzând chemării.

Timișorenii de la Methadone Skies închid seara cu un spectacol de  excepție. Odată cu lansarea albumului “Different Layers of Fear”, formația a pornit într-un turneu european care cuprinde și țări precum: Serbia, Austria sau Ungaria. Albumul conține 7 piese care în total ating o durată de o oră și 11 minute. În seara de 17 Mai, setlist-ul a fost variat, cuprinzând și piese mai vechi din repertoriul artiștilor, precum “The Elemental” sau “Long Day’s Journey into Night“.

God Help Us All” cred că ar fi un titlu potrivit pentru seara de 17 Mai, fiind, totodată, una dintre piesele de pe noul album și ilustrând atmosfera dinamică din acea seară. Odată cu primele acorduri ale piesei “Manos”, publicul a fost cuprins de sentimentul de nostalgie, lucru care se poate datora și faptului că piesa este cunoscută de către fani dar și din pricina calității acesteia. Piesa conține o gamă variată de pasaje menite să ofere o stare continuă de euforie.

Publicul a răspuns pozitiv prin mult headbang, aclamații și ropote de aplauze pe parcursul întregului concert, gesturi care demonstrează un act live de mare clasă. A fost a 3-a oară când am văzut live Methadone Skies și un lucru pe care îl pot remarca este faptul că această formație nu încetează niciodată să surprindă, știe mereu să comunice eficient cu publicul și să dea totul pe scenă.

Consider că a fost o seară reușită, am rămas cu multe amintiri plăcute și sper să avem cât mai multe seri asemănătoare în Timișoara pe viitor.

Autor: Tudor Vâșcan

Share This