În data de 29 Iunie 2018, am avut parte de o seară de metal extrem în clubul Capcana din Timișoara, alături de 3 formații care abordează 3 stiluri diferite.

Formația care a deschis seara este Kwalia, o nouă și interesantă apariție pe scena metal românească.Trupa timișoreană de progressive metal a oferit un show pe cinste publicului entuziasmat. Cu influențe puternice precum Meshuggah sau Leprous, trupa a încins atmosfera încă de la primele acorduri. Kwalia formație cu mult potențial, pe care aș vrea să o revăd cât de curând, chiar și pe la marile festivaluri din țară.

Grupul bulgar Eufobia nu este o premieră pentru publicul românesc, concertând în trecut la festivaluri interne precum Rock n’ Iași, Metal Gates Festival, Klausenburg Metal Gathering și multe alte concerte prin țară. Din concertul de la Timişoara, nu au lipsit piese cunoscute ale formației precum:”Graveyard”, “Hater”, “Cruel Child” sau “Liquid of Creation”. Am avut parte de o atmosferă caracteristică unui concert de thrash/death metal: pogo-uri, mult headbang și distracție pe măsură.

Bănățenii de la The Faceplant au închis seara cu o porție serioasă de groove metal. Prezența scenică, riff-urile melodice, tehnica vocală și energia permanentă a formației au contribuit la o seară ce va rămâne cu siguranță o amintire plăcută pentru spectatori. Setlist-ul a inclus piese de pe albumul „Inward”, lansat în urmă cu un an de zile. Publicul și-a manifestat bucuria prin aplauze, zâmbete și voie bună pe parcursul prestației timișorenilor.

Autor: Tudor Vâşcan

Share This