Autor – Tudor Vâșcan

Încă o zi de sâmbătă și totodată încă un concert de zile mari în bine cunoscutul Reflektor Venue. Formația de black metal Ordinul Negru a susținut un concert cu ocazia lansării albumului „Faustian Nights”. Anul 2018 a fost un an impotant pentru blackerii timișoreni, reușind să lanseze cel de-al 8-lea album din carieră. Faustian Nights s-a bucurat de un succes răsunător, având recenzii pozitive atât de la presa națională cât și de la presa din străinătate.

De asemenea, amintim faptul că „Faustian Nights” al celor de la Ordinul Negru face parte din topul celor mai bine vândute albume din anul 2018 de către Let’s Rock România, alături de „Septentrion” al trupei Bucovina, „Apopheny Of Life” al trupei Saddayah, „The Wretched Path” al trupei Vorus și „W3 4R3 NUM83RS” al trupei cu același nume. Totodată, site-ul PRO TV include “Faustian Nights” pe lista celor mai bune albume din 2018.
Seara începe cu o proiecție a filmului „X X X I I I” realizat de Mihai Surdea în care o actriță se confruntă cu amintirile din trecut. Spectatorii au fost fascinați atât de calitatea filmului cât și de animații.

Pe Ordinul Negru i-am văzut prima oară live la Rockstadt Extreme Fest în vara anului 2018 și am fost foarte încântat de prestația lor de atunci. Nici de data aceasta nu s-au lăsat mai prejos și pot spune că acest concert din seara de 19.01.2019, a fost una din cele mai bune prestații live românești pe care le-am văzut. De ce spun asta? Ei bine, pot să remarc faptul că totul a mers bine, de la sonorizare până la animații și la show-ul mult așteptat.

Am avut parte de un sunet curat, întâmpinat de o alternanță de ritmuri dinamice, caracteristice black metal-ului extrem. Animațiile au făcut și ele parte din spectacolul mult așteptat, oferind efecte vizuale superbe. Nu au lipsit nici celebrele robe negre pe care le poartă mereu la concerte. S-au interpretat piese precum “Killing Tristan”, “Oculta Kormos”, “The Apocalypse Through a Hierophant’s Eye”.

Publicul a fost în extaz fiind fascinat de animații și de ritmurile hipnotizante care aduc aminte de black metal-ul norvegian. Pe parcursul serii s-a făcut mult headbang iar spectatorii au răsplătit trupa prin aplauze furtunoase în urma fiecărei piese.

Consider că a fost o seară memorabilă, recomand oricărui iubitor de muzică extremă să asiste la măcar un concert al trupei Ordinul Negru, deoarece este o experiență de neuitat.

Share This