Sâmbătă seara, am strigat cu toții ”Pompierii”. Bineînțeles, focul a fost aprins în Reflektor Venue, locația care începe să devină încet, încet o locație de suflet pentru timișoreni, iar cei care s-au asigurat să mențină show-ul incendiar au fost cei de la Partizan. Cu această ocazie cu care Partizan a revenit după 12 ani in Timișoara, trupa a lansat vinyl-ul ”Timpuri Noi”.

Cum ai putea să îi ceri, cel mai frumos, iertare unei fete pentru întârzierea de mai bine de o oră? Cea mai bună variantă e să îi cânți ”Mii de scuze”. Rezultatul e imediat, satisfăcător și de durată, mai ales că reușești să îi pui și un zâmbet pe față.

Știm cu toții că, în teorie, ”Drumul spre lumină trece prin uzină” dar, în realitate, pot să vă povestesc că lumina nu și-a cunoscut fanii, mai bine spus pe fanii celor de la Partizan, pentru că a fost sechestrată pentru căteva ore sămbată seara. Vă întrebați pentru cât timp? Suficient încât distracția să fie cuvântul de ordine pentru acea noapte.

Dacă, după o săptămană grea, plină și obositoare, tot nu ți-ai revenit ascultând piesele ce au rulat până în acel moment, iar starea ta tinde spre o levitare, este imposibil ca, atunci când auzi ”Adeline”, să nu ți se reseteze neuronii și, în sfarșit, să îți dai un refresh ca să te poți bucura de ce ofera cei de la Partizan.

Suedezu’ a reușit să așterne liniștea de câteva ori de-a lungul concertului. Cum a reușit? Ne-a încântat urechile și sufletele cu niște solo-uri de chitară care ne-au lasat muți preț de câteva secunde, suficient încât să ne inducă o stare de transă. Dar, ca toate lucrurile frumoase în viață, nu a durat. Am început să ne dezmeticim după niște momente care ne-au condus spre o stare de ebrietate, bineînțeles, factorul declanșator fiind muzica.

Perfect” cred ca e un cuvânt care nu ar putea sa descrie amalgamul de sentimente pe care ni l-au oferit cei de la Partizan într-o seară pe care, ințial, nu o consideri specială, ci o încadrezi mai mult în tipic, în ceva normal, care nu iese din tipar. Așadar  ne-am adus aminte că uneori ”Banii”, fie că anunță o tragedie, fie că anunță o comedie, de cele mai multe ori, au vechiul și neuitatul scop, de a cumpăra ceea ce te face fericit. Iar concertul, cu siguranță a oferit mai mult decat ne-am fi așteptat.

In zilele următoare, vom reveni și cu o galerie foto de la acest concert.

Autor: Miha Șoica

 

Share This