era decayCei de la Era Decay pregătesc de zor lansarea unui nou album, și cum suntem curioși din fire, i-am rugat să ne spună câte ceva despre “Our sacred heroes”. Normal, vă spunem și vouă ce-am aflat.

Subiectul albumului în general nu este unul străin de publicul larg. Desigur, mai multe trupe au abordat acest subiect pentru că, din păcate, este unul pe care nu-l poţi ignora la nesfârşit, fiind vorba despre manipularea, inocularea unor idei aberante, apărarea propriilor interese, lipsa de empatie faţă de semeni a celor care ne conduc (şi aici referindu-ne în general, nu doar la noi) ducând acest lucru la revolte, conflicte sau chiar război.

În “Our sacred heroes” încercăm să redăm câteva aspecte ale războiului în viziunea celor care participă la el, evidenţiind pe cât posibil şi simţirile interioare ale acestora.

Cu înregistrările, doi membri ai trupei se află momentan în Irlanda (toboşarul şi chitaristul principal),unde chitaristul şi-a făcut un home studio profesional. Ei compun piesele, le înregistrează, iar apoi ni le trimit nouă în România să ne ocupăm de restul, cum ar fi, în cazul de faţă, bass-ul şi vocea. Vrem să menţionăm că înregistrările din România au avut loc la Studioul Odyssey (Suceava) sub îndrumarea lui Cristi Rangu.

Cum putem înregistra o piesă când jumătate sunt în Irlanda iar restul în ţară? Simplu. Fiecare ştie ce trebuie să facă cu instrumentul şi microfonul în trupă.

Aş putea zice că nu există o săptămâna în care să nu primim o piesă nouă, plus tabulatură, iar la final mesajul “SURPRISE”.

Albumul va fi lansat în luna martie a anului 2016.

Le urăm baftă multă, iar prima piesă de pe acest album, “Our sacred heroes”, o puteți asculta deja în programele Definite Rock.

Share This