În week-end-ul 05-07 Iulie 2019, Reșița va deveni capitala muzicii rock! Cea de-a două ediție a Custom Festival crește calibrul artiștilor invitați și ridica standardele de organizare. În Poiana Golului din Reșița, vor urcă pe scenă artiști străini de prestigiu, definitorii pentru muzică rock, dar și artiști autohtoni apreciați de publicul larg.

Custom Reșița e emoție pură. E renașterea din propria cenușă a unui oraș care a fost etalon al industriei românești; e fostul oraș industrial cu împrejurimi spectaculoase, care dorește să-și revendice locul printre orașele de interes turistic ale României. Reșița are cel mai mare potențial turistic al României, în momentul de față, cu o zonă a munților Banatului prea puțin exploatată din acest punct de vedere.

Festivalul e o reacție directă a celor care înțeleg că moștenirea industrială poate fi combinată cu speranța pentru un viitor frumos – o reconversie de la industrie la artă printr-un festival construit în jurul celui mai complet și complex gen muzical care există: rock-ul. De la rock-ul clasic pe care tinerii anilor `80 îl ascultau în grupuri de prieteni, ascunși în apartamentele comuniste, până la rock-ul progresiv al zilei de azi, care reprezintă exprimarea unei libertăți câștigate cu greu, trecând prin alternativ sau etno rock – pe toate le vom vedea între 5 și 7 iulie, în Poiana Golului care veghează peste Reșița.

Custom Reșița va fi o revelație într-un spațiu care va aduce aproape comunități, oameni diferiți, multă muzică și ateliere pentru copii și adulți care vor să scape pentru un weekend de problemele zilnice. Va fi mai mult decât un eveniment – va fi o stare de spirit în care vechiul și noul se vor îmbina armonios, demonstrând că faliile între generații nu trebuie să existe.

Pentru această a doua ediție, organizatorii au pregătit următorul program:

Vineri, 5 Iulie 2019:
 
Sambata, 06 Iulie 2019:
 
Duminica, 07 Iulie 2019:
Multiverse

Amfitrion al evenimentului va fi Cristian Hrubaru.

Pe lângă evenimentele rock, organizatorii mai pregătesc și o serie de evenimente cultural-artistice și recreative, care vor fi făcute publice în cel mai scurt timp. Pentru detalii despre acestea, vă invităm să accesați pagina de Facebook a festivalului sau pe site-ul acestuia.

Biletele la acest festival costă 100 de lei / zi sau 250 de lei abonamentul cu valabilitate pe toate cele 3 zile de festival. Biletele pot fi achizitionate de AICI.

Copiii cu vârstă de până la 14 ani au acces gratuit la festival.

Pentru că festivalul are loc într-o zonă montană superbă, pentru că e vară, organizatorii au pregătit pentru voi un supercamping pe Stadionul Mircea Chivu, la 10 minute de mers pe jos până la platou, dotat pentru o experiență completă de festival. Accesul în camping nu este inclus în prețul abonamentului, iar brățara de ”tent man” or ”tent girl” se poate achiziționa direct de la locație pentru suma de 35 de lei / zi după ce s-a făcut rezervare pe customresita@gmail.com. De asemenea, pentru cazare, organizatorii recomanda urmatorul link: https://customresita.ro/unitati-cazare/?fbclid=IwAR17DFj3pvlT7o8fm8FswCFQmzMjWV9spyrctV5HlucvafhAO2XuauFyPHc. De asemenea, bikerii care și-au anunțat prezența la Custom Resita 2019, au ”their special village” – Râul Alb, un camping aflat la 10 km de oraș, de unde le punem la dispoziție transport până în festival. Așa că cei care vor să-și lase ”la odihnit” motoarele, o pot face liniștiți în locația special amenajată pentru ei. Pentru rezervări și informații suplimentare – telefon 0752.104.888. Reșițenii sunt oameni primitori și dispuși să îți închirieze apartamentele lor, pe perioada festivalului. Pentru asta avem partener agenția imobiliară ActivImob, care va prelua toate solicitările voastre, fără să perceapă comision. Apelează-i cu încredere la telefon 0784.726.875 Și Primăria s-a implicat cu toate resursele pentru spațiile de cazare, așa că pune la dispoziție căminele de elevi, în regim hostel, pentru găștile care nu se sfiesc să doarmă în camere cu 4 sau 6 paturi. Pentru rezervări și informații suplimentare sună aici 0774.661.202

De asemenea, pentru publicul localnis din Resita, organizatorii incurajează donarea de sânge. Dacă sunteți în Reșița, abonamentele la festival sunt reduse cu 50% pentru cei care merg să doneze la Spitalul Județean Reșița!

Dacă ai 18+ ani și ești un pătimit al muzicii rock, dar nu numai, comunicativ, deschis, activ și vrei să ne dai o mână de ajutor cu treburile logistice la fața locului și în organizarea activităților din cadrul festivalului, te rugăm să completezi formularul de mai jos, care va trebui apoi trimis către: office@customresita.ro. Pentru întrebări sau nelămuriri, ne poți scrie oricând la aceeași adresa până în data de 15 iunie 2019.

Vă așteptăm cu drag la Reșița!

Share This