După 6 ani de la înființare și 3 ani de la debutul scenic, a venit vremea pentru bucureștenii de la Dark Æclipse să lanseze albumul de debut. Ne-am gândit să vă prezentăm cele 10 piese ale acestui “Sign Ov The Evil Eye” din perspectiva poveștii din spatele acestora.

1. Unholy Dream:
Este prima piesă de pe albumul de debut și spune povestea unui rege care a avut o viziune conform căreia regatul sau va fi atacat de o creatură într-atât de malefică, încât până și Iadul nu a putut-o înghiți. Regatul a fost atacat, regele fiind nevoit să facă un compromis cu creatură astfel încât să-și salveze poporul. Cedând o parte din al său suflet, acesta devine vasalul creaturii, transformându-se în Regele Nebun.
 
2. The Curse Ov The Witch Doctor:
Inspirată după românul lui John Delaney “Blestemul Vraciului” (“The Spook’s Curse”), piesa are ca personaj principal un ucenic damnat să poarte acest blestem. Creatura din Cavou încearcă să-l ispitească pe ucenic pentru ca acesta să-I transmită blestemul, revelându-i viitorul în care acesta intră sub stăpânirea Diavolului, fiind transformat într-o creatură a Întunericului.
 
3. Awaken The Ancients:
Este una din ultimele melodii scrise, dar al 3-lea capitol al albumului de debut în care componența trupei se duce în adâncurile castelului Lordrului Dragonilor pentru un ritual ce va trezi o armată înfricoșătoare, pentru a-i ajuta în luptele ce vor veni.
 
4. Swords Ablaze:
Este prima piesă scrisă de la înființarea trupei, în anul 2013. Această melodie îi are ca eroi pe componenții trupei. Aceștia primesc misiunea de a recupera Săbiile Înflăcărate ale Arhanghelilor. În timpul misiunii, ajung să se lupte cu hoardele demonice, dar victoria este dobândită în cele din urmă prin curaj și sacrificii, obținând exonerarea rasei umane.
 
5. Cine Iubeste si Lasa:
Blestemul de dragoste a fost cules de etnomuzicologul român Harry Brauner de la lelea Hîrea, o văduvă din Satul Dragus (Kronstadt). Maria Tănase aude acest cântec în casa lui Brauner, îl îndrăgește pe loc și începe să îl cânte. Harry Brauner prelucrează melodia, pentru a scoate în evidența și mai mult marea voce a neasemuitei Maria Tănase, înregistrările fiind realizate în 1937. Aceasta este o variantă cover a faimoasei melodii, inspirată după varianta grecilor din Rotting Christ, dar personalizată pentru propria noastră versiune.
 
6. Ciuleandra:
Când spunem Ciuleandra, negreșit ne gândim la interpretarea Mariei Tănase sau la romanul lui Liviu Rebreanu, joc de origine străveche închinat cultului solar și practicat într-un ritual geto-dacic de trimitere a solului spre ceruri. Preluând jocul inițial și adăugându-i strigături-comenzi, ajutată de orchestra lui Nicușor Predescu, Maria Tănase dozează jocului o adevărată euforie a ritmului, ce cuprinde ascultătorul ca într-un vârtej.
 
7. Memento Mori:
Este prima melodie scrisă ca o baladă. Acțiunea melodiei se întâmplă în orașul Regelui Nebun, unde un paj vede o ploaie de stele căzătoare, într-o noapte clară și rece, luând ploaia de stele ca pe o prevestire a răului ce va urma. Ploaia de stele căzătoare a fost urmată de un nor negru ce se întrevedea la orizont, amintindu-i că toți oamenii vor muri cândva, iar sunetul pașilor se va opri. Deodată, noaptea a estompat ziua și o stagnare s-a prăvălit peste oraș. Pajul se uită după armatele morții, dar nu se întrevedea nici o fantomă. Uitându-se spre est, el nu vedea nici o dimineață care spintecă noaptea, dar… în întunecimea vestică, se precădea umbra Morții.
 
8. The Cursed Dayeste o melodie tribut pentru toți prietenii pierduți.
 
9: Through The Dark Void Ov Infinity:
A fost a doua melodie scrisă de la conceperea trupei în 2013, melodia concentrându-și puterile în ritmurile rapide ale genului black metal, dar și în emoția genului doom. Melodia este continuarea poveștii după ce eroii le-au returnat arhanghelilor săbiile înflăcărate. Aflati pe drumul de întoarcere către castelul lor, aceștia au fost prinși din urmă de armata Lordului, spunându-le că un sat a fost atacat de un vechi inamic. Acel inamic era Bestia Vidului. Pornind spre locul atacului, eroii au fost întâmpinați de oamenii satului spunând “Au ajuns vrăjmașii bestiei, ei ne vor salva!” Eroii au pășit împreună cu armata lor fantomă peste pragul Vidului și imediat au fost întâmpinați de creaturile nopții, rezidenții Vidului. Învingând creaturile, eroii au pornit printr-o furtună aprigă către faimoasele Ruine ale viselor unde frunze purpurii erau împrăștiate precum soldații căzuți pe câmpul de luptă. Iar în aceste ruine eroii au găsit caverna în care se ascundea Bestia și Lordul a făcut un târg cu ea. În schimbul ajutorului împotriva Ochiului, bestia avea să primească un castel propriu în lumea oamenilor.
 
10. Sign Ov The Evil Eye:
În această ultima melodie, eroii s-au dus să se lupte cu Creatura și să-l elibereze pe Regele Nebun de sub vasalitatea Ochiului. După ce și-au realizat obiectivul și Regele și poporul sau au fost eliberați, Lordul Viemrylaid și-a dat seama de faptul că, deși au distrus această creatură malefică, semnul deochiului o să rămână întipărit în rasa umană pentru totdeauna.

 

Trupa Dark Æclipse a fost înființată în 24 iunie 2013 la inițiativa lui Dragon Lord (Radu – chitară bass și voce), The SkullCrusher (Tiberiu – chitară) și The Hussar Infernal (Andrei – artworks). Primul nume ales al formației a fost Warmonger, dar, după o cercetare atentă, cei trei fondatori au descoperit că există deja o trupă cu acel nume și, astfel, trupa a fost re-botezată Dark Æclipse. Încă de atunci, cei trei au început să aștearnă primele idei pentru albumul recenzat în acest articol, pornind de la ideile pentru coperta din față și cea din spate a CD-ului. Imediat după ce prima piesă, “Swords Ablaze“, a prins viată, Dark Æclipse a optat pentru o prelucrare a unui cântec folcloric românesc devenit între timp foarte popular și printre metaliști, în special datorită prelucrărilor marca Dirty Shirt și Rotting Christ. Dark Æclipse susține primul concert în data de 19 Martie 2016, deschizând show-ul Folk & Metal din București-ul natal, ocazie cu care a împărțit scena cu mai multe trupe metal cunoscute din România: Ka Gaia An, E-An-Na și Invictus. După multiple (și, unele, nedorite) schimbări de componență, anul 2019 regăsește Dark Æclipse în formulă completă, astfel încât trupa este, în sfârșit, în măsură să ne prezinte acest debut discografic, “Sign Ov The Evil Eye“.

Printre influențele Dark Æclipse, deloc dificil de sesizat de îndată ce-i acorzi o primă crezare acestei trupe, se numără: Carach Angren, Dimmu Borgir, ai nostri DorDeDuh si Negura Bunget, November’s Doom, Gra, Wolfheart, Amon Amarth, Gallowbraid, Summoning, Aeons ov Frost, Rotting Christ, Therion, Sabaton, Melecesh, Hammerfall, Gloruhammer și Powerwolf.

Pentru detalii și update-uri referitoare la Dark Æclipse, avem plăcerea de a vă invita pe paginile oficiale de: INSTAGRAM, WIXSITE si FACEBOOK ale trupei.

 

Share This