După ce, în perioada 20-23.09.2018, trupele română Scars Of A Story şi bulgară Dash The Effort au susţinut 4 concerte în ţara vecină, mai exact în Varna, Burgas, Stara Zagora şi Sofia, a venit vremea ca, în perioada 27-30.09.2018, cele două trupe să susţină 4 concerte şi în România, în ordine în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Jiu şi în Bucureşti.

Brutal, melodic şi diferit: aşa se poate descrie sound-ul grupului bulgar Dash The Effort. Combinând riff-uri heavy cu cele dark şi alternative, formaţia şi-a elaborat un stil şi un sound unice, încă de la înfiinţare, în anul 2011, dând dimensiuni noi, poate chiar nebănuite, metalcore-ului. Riff-urile melodice, amestecate cu vocile heavy și fac muzica bulgarilor atât de versatilă şi de memorabilă. Grupul a luat fiinţă în Sofia, Bulgaria, la iniţiativa actualului chitarist (Joro). Încă de la EP-ul de debut, intitulat “Polar Dawn“, lansat în anul 2014, Dash The Effort a devenit una dintre cele mai de seamă titulaturi prezente pe scena metal a ţării vecine. Trupa a câştigat prima ediţie a Wacken Metal Battle Bulgaria, devenind, astfel, prima trupă bulgară care a concertat la renumitul festival din Germania. Astfel, cariera concertistică a trupei abia a început. În numeroasele concerte şi turnee naţionale, Dash The Effort a deschis concertele din Bulgaria ale unor artişti şi trupe renumite, dintre care amintim: Stone Sour, Blind Guardian, Unearth, Jinjer etc. Odată cu apariţia noului album, intitulat “Decadence” (2018), Dash The Effort dovedește că, atunci când vine vorba de a face muzică, nimic nu este imposibil și împingerea limitelor este imperios necesară pentru a naşte muzică de calitate.

Scars Of A Story s-a născut din dorința de a da genului metalcore o interpretare nouă și mai melodică. Trupa a luat fiinţă la inițiativa chitariștilor Peter Grezer (Stereofeelings) și Vlad Sucală (All One). În încercarea de a da metalcore-ului o interpretare nouă și melodică, celor doi li se alătură bass-ist-ul Dani Șipoș (All One), toboșarul Cristi Lipovan și vocalistul MarianBitzăHrenovschi, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot. După un debut în forţă, în data de 7 mai 2012, ocazie cu care trupa a deschis concertul de la Cluj-Napoca al canadienilor de la Cancer Bats, trupa a continuat să concerteze în pregătirea primului ei album. Primind numeroase aprecieri și reactii pozitive, membrii trupei au continuat să dezvolte și să rafineze piesele proprii în pregătirea următoarelor concerte. Din motive personale, Cristi Lipovan părăsește trupa, dar este înlocuit de toboșarul trupei Sinfold, Gabi Petrean. O dată cu creşterea exponenţială a numărului şi a calităţii concertelor, prin împărţirea scenelor cu trupe internaţionale cum ar fi Subscribe, Betraying The Martyrs, Veil Of Maya, In Other Climes, Violent Chapter, Jinjer, Hopes Die Last şi cu trupe româneşti precum Goodbye To Gravity (R.I.P.), Diamonds Are Forever, Breathelast, Divided by Perception şi For The Wicked, formația s-a dezvoltat progresiv şi vizibil, pe toate planurile, beneficiind şi de faptul că, în sfârşit, trupa a ajuns la formulă completă. În vara anului 2016, primul album, numit “Behind Your So Called Comforts“, a fost lansat, beneficiind exclusiv de recenzii pozitive. Trupa lucrează în prezent la piese noi, promovând în același timp acest deocamdată unic album în întreaga țară, dar şi în  străinătate.

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc în data de Vineri 28 Septembrie 2018, în Flying Circus Pub, şi va fi deschis de trupele locale Eat Your Heart şi High $tatus. Eat Your Heart și-a făcut apariția la jumătatea anului 2016 prin lansarea primei piese, numită “Mirrors”. Spre sfârșitul anului, trupa începe să se facă cunoscută pe plan local în primele concerte live atât în oraș, cât și în țară. Eat Your Heart este o trupa tânără, ambițioasă și determinată, cu un stil ce îmbină mai multe subgenuri din rock, metal și nu numai. Având un sound modern, dat de agresivitatea scream-urilor, combinată cu clean-uri melodice și riff-uri grele, trupa dorește să se ridice la standarde internaționale și să se autodepășească cu fiecare lansare, scenică şi discografică, pe care o face.

Pentru extrem de tănăra trupă de hardcore/trap High $tatus, concertele de la Timişoara şi Cluj-Napoca din cadrul acestui turneu vor fi primele reprezentaţii live ale trupei. Printre influenţele trupei High $tatus, se numără: Attila, Emmure, Periphery, Korn etc.

Concertul de la Bucureşti va pune capăt acestui turneu bulgaro-român şi va avea loc în data de Duminică 30 Septembrie 2018 în Club B52, în cadrul acestui concert, line-up-ul va fi completat de formaţiile locale Crize şi As I Fall. Trupa de alternative rock / alternative metal Crize a luat fiinţă în data de 1 Mai 2001, în toamna aceluiaşi an înregistrând primele piese şi susţinând deja primele concerte, completate de primele apariţii TV şi în presă. În 2002, Crize a înregistrat primul EP, “Refulări“, şi a lansat primul videoclip, “Sk8“. 2003 şi 2004 au fost ani cu multe concerte, ani în care s-au compus piese noi şi au avut loc schimbări de componenţă. În primăvara anului 2005, trupa lansează al doilea videoclip – “Cădere Liberă” şi înregistrează albumul “The New Beginning“, lansat în toamna aceluiaşi an împreună cu al treilea videoclip, pentru piesa “Myself“. 2006 a reprezentat o nouă etapă în istoria formaţiei: în luna iunie, Crize susţine un recital în deschiderea concertului Deftones, iar în vara aceluiaşi an are loc primul “Do It Yourself Tour“, apare videoclipul live al piesei “Forever Yours” şi se lansează EP-ul “For The Damned“. La începutul anului 2007, videoclipul piesei “Evil” deschide drumul pentru un an plin de concerte, încheiat în luna decembrie cu turneul “Unholy Crizemas Days“. Înregistrările pentru noul album au făcut ca trupa să nu concerteze în anul 2008 decât la Noisefun Fest, acesta fiind ultimul concert al formaţiei pentru următorii 3 ani. La 10 ani de la începuturi, în vara lui 2011, Crize revine pe scenă pentru un concert alături de formaţia Parkway Drive. În 23 Noiembrie 2012, Crize a susţinut un concert cu toţi membrii care au făcut parte din componenţa trupei de-a lungul anilor şi au cântat piese de pe toate materialele discografice de până atunci. În deschiderea evenimentului, au concertat trupele în care activau membrii Crize: Breathelast, Shesdead şi M 51. La începutul lui 2014, a apărut piesa “Busola“, înregistrată acustic, o încălzire înaintea pieselor noi la care trupa lucrează în prezent. Cu două piese noi lansate oficial în toamna lui 2016 şi la începutul anului 2016, “Căutarea” si “Umbra“, Crize îi are în componenţa actuală pe Shole (voce), Andi Ştefănescu (chitară), Vicenţiu Alex (chitară bass), Mircha (synths) şi Vladimir “GingerMihulescu (tobe), cinci muzicieni ale căror background-uri şi aptitudini i-au adus şi readus împreună. Activitatea din ultimele luni înseamnă atât aniversarea a 17 ani de existenţă a trupei, moment marcat de concertul din data de 6 mai 2017 şi găzduit de clubul Fabrica din Bucureşti, cât şi continuarea înregistrării pieselor pentru noul material discografic Crize.

As I Fall este o trupă de de metalcore care activează pe scena underground din România de mai bine de doi ani. Proiectul a luat naştere rapid, prima piesă intitulându-se “Sleep Tight”, piesă care s-a născut din câteva particularităţi de alternative plus obsesia membrilor trupei pentru riff-urile şi breakdown-urile hardcore. Primul concert As I Fall a avut loc în Geobar şi a purtat denumirea “A Metalcore Night”, unde trupa a reuşit să adune public într-un număr la care nu se aştepta. În timp, trupa a progresat şi a susţinut mai multe concerte în locaţii diferite cu un public considerabil. As I Fall promite să aducă în România sound-ul clasicului metalcore combinat cu riff-urile grele, voci agresive plus o notă fresh la refrene.

Pentru concertul de la Timişoara, care va avea loc în data de Joi 27 Septembrie 2018 în Manufactura, biletele vor costa 15 lei şi se vor găsi doar la intrare, în seara concertului.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele se pot găsi la preţul unic de 20 de lei, în avans doar în format electronic AICI, precum şi la intrare în seara concertului.

Concertul de la Târgu Jiu va avea loc în Club Piano, în data de Sâmbătă 29 Septembrie 2018. Biletele pentru acest concert vor costa 15 lei, acestea putând fi achiziţionate doar în seara concertului, la intrare.

 

Share This