Eternal_SummerDays of Confusion a lansat noul single, “Eternal Summer”, în cadrul unui concert ce a avut loc, duminică, 17 aprilie, în clubul în B52. Piesa face parte parte de pe noul album Days of Confusion, a cărui lansare este planificată pentru toamna lui 2016. În cadrul acestui concert, la tobe a cântat Alex Halmagean, iar în deschiderea evenimentului din B52 au cântat trupele Sinscape şi Aeon Blank.

Videoclipul a fost realizat de către TheCell, echipă cu care trupa a colaborat la ultimele două videoclipuri, “Bloodstream” (2014) şi “Dharkata” (2015). Director Teodor Cucu şi Ionuţ Popescu, DOP Alex Gâlmeanu, Camera George Maftei, Edit Ionuţ Popescu şi Ştefan Tenovici, Color by Ştefan Tenovici, Producer Ionuţ Popescu & Teodor Cucu.

Single-ul “Eternal Summer” este disponibil pe toate platformele de distribuţie digitală (streaming & download): https://UMR.lnk.to/EternalSummerNe

Iniţial, acest videoclip trebuia lansat pe 7 noiembrie 2015. Ideea lui era de a mulţumi celor care au ajutat trupa de-a lungul existenţei. În acest sens, Days of Confusion şi-a rugat prietenii să trimită un video cu ei alături de versuri din noul single “Eternal Summer”, pentru a face un lyric clip. Vineri seară, pe 30 octombrie, Ionuţ Popescu (producătorul clipului), pleca de la birou, mulţumit că jumătate de clip era montată, urmând că luni să termine ceea ce începuse. Se ducea la concerul de lansare al noului album Goodbye to Gravity. Din păcate, pentru mulţi dintre prietenii noştri, ziua de luni nu a mai venit. Printre care şi Ionuţ, Pascu, Mişu, Vlad „Tz” şi Enache. În urma celor întâmplate în clubul Colectiv, trupa a decis să schimbe sensul clipului şi să-l dedice, în memoriam, tuturor celor pe care i-am pierdut în acea seară. Menţionăm faptul că, înainte de a folosi imaginile cu persoanele care nu mai sunt, chiar dacă filmările au fost trimise chiar de către ei, înainte de tragedia de la Colectiv, familiile celor în cauza au fost contactate şi pe lângă informare, s-a cerut permisiunea utilizării imaginilor.

Clipul este despre prietenie, despre amintirea celor care nu mai sunt şi despre cât de mult ar trebui să îi apreciem pe cei care încă ne sunt alături. Days of Confusion

“Eternal Summer” este scrisă şi compusă de către Cezar Popescu, Cosmin Lupu şi Dan Ionescu şi este lansată în colaborare cu Universal Music România.

Trupa lucrează în prezent la primul lor album, ce se va lansa în toamna anului 2016, eveniment ce va fi susţinut de un turneu în câteva oraşe din ţară şi din Europa.

Mai multe pe:
http://www.daysofconfusion.com
https://www.facebook.com/DAYS.OF.CONFUSION.OFFICIAL.PAGE
https://instagram.com/daysofconfusionrocks
http://www.youtube.com/DaysOfConfusionTV

Artwork “Eternal Summer”: Alex Pascu
Credite foto: KIKO (Iulian Chiculiţă) & Miluţă Flueraş

Share This